Titokzatos kór végzett Günter Grass Nobel-díjas íróval

Forrás: MTI/EPA/DPA/Peter Steffen -
halál A bádogdob Günter Grass Nobel-díj író fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
87 éves korában meghalt az egyik legjelentősebb kortárs német író, Günter Grass.

Günter Grass halálhírét kiadója, a göttingeni Steidl Verlag erősítette meg. A lübecki Günter Grass Ház szerint a kortárs irodalom egyik legkiemelkedőbb szerzője egy közelebbről meg nem nevezett fertőzés következtében hunyt el – írja az Origo.

Forrás: MTI/EPA/DPA/Peter Steffen

A művészi pályafutását szobrászként és grafikusként kezdő Grass képzőművészeti tevékenységével párhuzamosan kezdett írni. Első regénye, "A bádogdob" világsikert aratott. A kötet megjelenése után 40 évvel, 1999-ben Nobel-díjat kapott életművéért. Életéről és munkásságáról bővebben az Origón olvashatsz, ide kattintva. Günter Grass 87 éves volt.

Nem csak sötét verem - kortárs magyar írók a szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20150203-szerelmes-idezetek-kortars-magyar-iroktol-valentin-napra-a-szerelemrol.htmlValentin-nap környékén megnő az igény a szerelemről szóló mondatokra, hisz sokan hívják segítségül mások szavait, ha ki akarják fejezni az érzelmeiket. Ebből az alkalomból szemezgetünk a kortárs magyar irodalom különleges, szerelemről szóló alkotásaiból. Csajok, naplókat elő!Kult--Újabb rangos díjat kapott a legfiatalabb Nobel-békedíjashttp://www.life.hu/news/20141030-a-nobel-bekedijas-malala-juszafzai-kapta-megosztva-iden-a-vilag-gyermekei-dijat.htmlAz idei Nobel-békedíjas Malala Juszafzai kapta megosztva a 2014-es Világ Gyermekei-díjat. A pakisztáni diáklány a kitüntetéssel járó pénzjutalmat a gázai iskolák újjáépítésére fordítja.News--Három japán kutató vitte el megosztva a fizikai Nobel-díjathttp://www.life.hu/news/20141007-a-fizikai-nobel-dijat-iden-harom-japan-kutato-kapta-a-kekfeny-kibocsato-dioda-felfedezeseert.htmlA kékfény-kibocsátó dióda (kék led) felfedezéséért három japán kutató, Akaszaki Iszamu, Amano Hirosi és Nakamura Sudzsi kapta az idei fizikai Nobel-díjat - jelentették be kedden a Svéd Királyi Tudományos Akadémián Stockholmban.News--„Kivágja az ősz szálakat a világ hajából” — kortárs magyar írók a tavaszrólhttp://www.life.hu/kult/20150330-szerelmes-idezetek-tavaszra.htmlVisszavonhatatlanul és immár hivatalosan is itt a tavasz, mi pedig korábbi összeállításaink sikerén felbuzdulva most újra olvasnivalót kínálunk a magyar irodalom jelenének és közelmúltjának alkotóitól idézve: miként látják ők az újjászületés csábos évszakát.KultThinkstockA 17 éves Malala Juszufzai a világ legfiatalabb Nobel-díjasahttp://www.life.hu/news/20141010-a-pakisztani-malala-juszufzai-az-indiai-kailas-szatjartival-megosztva-kapta-a-beke-nobel-dijat.htmlA pakisztáni Malala Juszufzai az indiai Kailás Szatjártival megosztva kapta a béke Nobel-díjat.News--Meghalt a legendás dalszövegíró, S. Nagy Istvánhttp://www.life.hu/bulvar/20150120-s-nagy-istvan-dalszovegiro-csongradi-kata-ferje-kedd-hajnalban-elhunyt.htmlCsongrádi Kata férje, S. Nagy István hosszan tartó, súlyos betegség után kedd hajnalban elhunyt. 81 éves volt. Nyugodjon békében!TV + Bulvár--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.