Magyar film versenyzik az Arany Pálmáért

Forrás: Laokoon -
film magyar Cannes-i filmfesztivál Arany Pálma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi szenzációval szolgált a 68. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos programjának párizsi bejelentése: magyar film versenyzik az Arany Pálma-díjért! 

A magyar elsőfilmes rendező, Nemes Jeles László filmje, a Saul fia versenyzik az Arany Pálmáért Cannes-ban.

Forrás: Laokoon

Ezek a magyar filmek versenyeztek elsőfilmesként Cannes-ban

Makk Károly: Liliomfi, 1955
Kósa Ferenc:Tízezer nap, 1967
Sára Sándor: Feldobott kő 1969

A rendező, Nemes Jeles László 1977-ben született Budapesten. Egyetemi tanulmányai során történelmet, irodalmat és forgatókönyvírást tanult. A Türelem című kisfilmje elnyerte a 38. Magyar Filmszemle legjobb kisjátékfilmnek járó díját.

A Saul fia az auschwitzi Sonderkommando egyik elképzelt magyar rabjáról, Saul Ausländerről szól, a forgatókönyvet Nemes Jeles együtt írta Clara Royerrel.

Így leshetsz be idegenek házaiba büntetlenülhttp://www.life.hu/kult/20150415-kulturalis-programajanlo-aprilis-16-19.htmlGondoltad volna, hogy megleshetsz régi épületeket belülről anélkül, hogy be kellene szöknöd? És az eszedbe jutott már, milyen jó lenne újra lázadó tininek lenni, és az egyik legkeményebb magyar zenekar koncertjén tombolni? Megteheted ezeket a hétvégén, de ha inkább egy jó zongorakoncertshow-ra vágysz, eláruljuk, hova érdemes menned. KultOrigoA Trónok harca lezárásáról beszélnek már a sorozat alkotóihttp://www.life.hu/kult/20150416-a-tronok-harca-sorozat-lezarasarol-es-befejezeserol-beszelnek-a-sorozat-alkotoi.htmlA Trónok harca készítői között már téma, hogyan fejezzék be a hatalmas népszerűségnek örvendő sorozatot.KultOrigoÚjabb színházi tehetség búcsúzik! http://www.life.hu/kult/20150416-demeter-zsuzsanna-babrendezo-a-harlekin-babszinhaz-alapitoja-elhunyt.htmlAz ismert bábrendező és az egri Harlekin Bábszínház alapítója, Demeter Zsuzsanna 72 évesen távozott az árnyékvilágból.KultOrigoIsten éltesse Bodrogi Gyulát! - 81 éves lett "Süsü"http://www.life.hu/kult/20150415-bodrogi-gyula-szinesz-81-eves-lett.htmlA Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, Bodrogi Gyula, akit sokan a kedves sárkánnyal, Süsüvel azonosítanak, születésnapját ünnepli. KultFotó: Szabó Balázs/Life.huEddie Redmayne lesz az új Harry Potter film főszereplőjehttp://www.life.hu/kult/20150414-eddie-redmayne-szinesz-lesz-az-uj-harry-potter-film-a-legendas-allatok-es-megfigyelesuk-foszereploje.htmlA 33 éves színész az ide Oscar-gálán a legjobb férfi főszerelőnek járó szobrocskát vitte el a Mindenség elméletében nyújtott alakításáért. A sikerszériának, úgy látszik, nincs vége: újabb nagysikerű film főszerepe vár rá. Kult--Döbbenetes! Hét év telt el Antal Imre, az ország humoristájának halála ótahttp://www.life.hu/kult/20150415-antal-imre-humorista-a-szeszelyes-evszakok-sztarja.htmlHihetetlen, hogy repül az idő! Pontosan ma van hét éve annak, hogy a különleges tehetséggel megáldott Antal Imre távozott az élők sorából. Azóta is minden nap hiányzik a rajongóinak!KultMTI/Beliczay László

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.