Klasszikus új köntösben – A hattyúk tava újra hódít

Forrás: www.opera.hu -
A hattyúk tava Csajkovszkij Magyar Nemzeti Operaház repertoár balett
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat év után újra a Magyar Állami Operaház repertoárjára kerül A hattyúk tava. Csajkovszkij klasszikus balettjét új koreográfiával mutatják be szombaton. 

Csajkovszkij első balettje talán a legkedveltebb klasszikus darab a balettirodalomban: a nősülni kénytelen herceg és a hattyúvá varázsolt lány szerelmének viszontagsága az egyik legszebb orosz romantikus mese.

Forrás: www.opera.hu

Rudi van Dantzig holland táncos és koreográfus 1988-ban készített új koreográfiát A hattyúk tavához. Ehhez Csajkovszkij zenéjének olyan részeit is felhasználta, amelyek más elterjedt változatokból kimaradtak, és amelyeket így a magyar közönség sem hallhatott eddig. Természetesen monumentális díszletekből és gyönyörű jelmezekből sem lesz hiány az előadásokon.

Karafiáth Orsolya: „Józanul teljesen máshogy nézem önmagamat" http://www.life.hu/kult/20150421-karafiath-orsolya-koltono-6-eve-hagyta-abba-az-ivast.html 6 éve, hogy abbahagyta az ivást a költőnő, aki sosem titkolta alkoholproblémáját. Kult Origo Hamarosan Magyarországon a Hair musical eredeti színpadi változata http://www.life.hu/kult/20150420-hamarosan-magyarorszagon-a-hair-musical-eredeti-szinpadi-valtozata-foszerepben-szabo-kimmel-tamassal.html Szabó Kimmel Tamás, Lábodi Ádám, Radnay Csilla, Pető Kata és többek közt Lovas Rozi főszereplésével látható hamarosan a legendás musical eredeti Broadway változata. Kult -- Külföldön is tarol a Liza, a rókatündér http://www.life.hu/kult/20150420-kulfoldon-is-tarol-a-liza-a-rokatunder-cimu-magyar-film.html Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film. Kult Origo Újabb magyar kisfilm száguld a Facebookon - Radnótinak üzenhetnek az emberek http://www.life.hu/kult/20150419-ujabb-magyar-kisfilm-szaguld-a-facebookon-radnotinak-uzenhetnek-az-emberek.html Az egyik legismertebbRadnóti-vers, a Nem tudhatom alapján készült Szirmai Márton alkotása (a Radnóti hétszer című film egyik etűdje), a filmben civilek, művészek és civil szervezetek aktivistái üzennek a költőnek. Mutatjuk: Kult Origo Jared Leto ijesztően néz ki! Jokerré változott a színész http://www.life.hu/kult/20150417-jared-leto-jokerre-valtozott-uj-filmjeben.html Olyan képet posztolt a színész, hogy egészen megijedtünk. Vajon mire készül ebben a szerelésben? Kult -- Ryan Gosling szerepet vállal a Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásában http://www.life.hu/kult/20150418-ryan-gosling-szerepet-vallal-a-szarnyas-fejvadasz-cimu-kultfilm-folytatasaban.html A Deadline.com értesülése szerint a filmsztár már szerződéséről tárgyal az Alcon Entertainment produkciós céggel - írja az MTI. Kult --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.