Ma van a tánc világnapja! Így ünnepelj!

Forrás: Facebook/ Frenák Pál Társulat (Tamas Boczko) -
Frenák Pál Társulat Átrium Film-Színház Nemzeti Táncszínház táncművész Margit híd balett Tánc Világnapja
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tánc világnapján többféle izgalmas programból is válogathatsz: táncakció a Margit hídnál, a Frenák Pál Társulat az Átrium Film-Színházban és gálaest a MÜPA-ban.

A világnapot 1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre (1727-1810) születésnapján, április 29-én tartják.

A Frenák Pál Társulat a tánc világnapjához időzítve tér vissza másfél év után az InTimE című előadásával az Átrium-Film Színházba. A darabot 2008 decemberében láthatta először a közönség, azóta a produkció rengeteg sikeres hazai és külföldi előadáson van túl.

Forrás: Facebook/ Frenák Pál Társulat (Tamas Boczko)

A Góbi Rita Társulat, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, valamint a Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola szerda délután 4 órakor tízperces táncakcióra készül a Margit híd déli járdáján. A Pas-De-Bridge! Táncolj hídon! elnevezésű kezdeményezéshez bárki csatlakozhat nemtől, kortól és táncos képzettségtől függetlenül.

A táncművészet legnagyobb ünnepén a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is gálaestet rendez, ahol a hazai táncélet prominens személyiségeit fogják díjazni a Művészetek Palotájában.

A világnap üzenetét Lovas Pál, Liszt-díjas, érdemes és kiváló művész, táncművész, balettmester így fogalmazta meg: "értékválságos világban élünk, de nekünk, táncművészeknek és a többi művészeti ág képviselőinek, együtt ebben a világban is értékes gondolatokat, eszméket kell közvetíteni, szórakoztatni és tükröt tartani a közönség elé."

Táncra fel!

Edzésmódszerek a zene ritmusára

Te is megunod néha a futást, belefáradsz a súlyzók emelgetésébe és az ellipszistréner kattogó zajába? Tombol benned a vágy, hogy otthagyd a rideg edzőtermet, és táncra perdülj? Rázd fel magad pezsgő ritmusokkal, kecses mozdulatokkal, és irány egy zsírégető táncos óra - nem fogod megbánni. Íme a Life.hu 5 kedvence!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.