Elhunyt Dukász Péter színművész

Forrás: Thinkstock -
halál színész Dukász Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 61. évében tragikus körülmények között szombaton elhunyt Dukász Péter színművész, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház szeretett tagja - tudatta a társulat.

Dukász Péter az édesanyja nyomdokaiba lépve 1978-ban végzett a marosvásárhelyi Szentgyörgyi István Színművészeti Főiskola színész szakán, majd rendezőként és színészként is tevékenykedett Románia és a régió több magyar színtársulatánál.

Forrás: Thinkstock

Pályája jelentős részét, csaknem négy évtizedet töltött a temesvári magyar színházban színészként, rendezőként, társigazgatóként. "Alakjához nem csupán olyan legendás szerepek megformálása kötődik, mint az 1999-ben bemutatott Tóték Őrnagya, a Devianciában játszott Sanyi bácsi vagy a többszörösen díjazott kortárs Spiró György-darab, a Prah férfi karaktere, de filmszerepei és az általa rendezett előadások is azt igazolják, hogy nem csak művelője, de értő és szerető támogatója is volt Thália művészetének. Példamutató munkájával, a színház, kollégái és családja iránti végtelen szeretetével sokak elismerését és őszinte barátságát vívta ki" – olvasható a színházi közleményben.

Az 1989-es temesvári forradalmat követően Dukász Péter közéleti szerepet is vállalt a magyar politikai érdekképviselet Temes megyei elnökeként, a temesvári önkormányzati testület tagjaként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.