Szacsvay László: "Aki leáll, az meghal. Én, amíg bírom, és amíg hívnak, megyek"

Forrás: MTI/Kallos Bea -
Kóti Árpád Szacsvay László Nemzet Színésze
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mintegy két óra tanakodás után választották meg kedden délután Szacsvay Lászlót a két hete elhunyt Kóti Árpád helyére a Nemzet Színészének. A művész el sem akarta hinni, hogy őt érte a megtiszteltetés.

"A Nemzet Színészei közül Molnár Piroska hívott fel, akivel ezer éve barátok vagyunk. Kérdeztem is tőle: te, biztos, hogy ez igaz? Mondta, hogy igen. Kedden Vidnyánszky Attila hívott elsőként, álmomból ébresztett fel. Mondta, hogy én lettem a Nemzet Színésze. Én meg hogy az kéne még, meg egy kis eső! De aztán kiderült, hogy nem viccelt…" - mesélte a Blikknek Szacsvay.

Forrás: MTI/Kallos Bea

A színész egyebek mellett arról is beszélt, esze ágába nincs megválni a színpadtól: "Már 15 éve nyugdíjban vagyok, de ettől még nem állok le. Aki leáll, az meghal. Én, amíg bírom, és amíg hívnak, megyek" - jelentette ki.

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.