Jön a 200. Mary Poppins a Madáchban

Forrás: Facebook/Madách Színház -
Gallusz Niki Madách Színház Mary Poppins Csonka András Szente Vajk Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jubileumi előadást láthat a Madách Színház közönsége vasárnap: 200. alkalommal játsszák a Mary Poppins című musicalt. Az előadás végén a darab valamennyi szereplője színpadra lép.

A Madách Színház 2012 szeptemberében mutatta be Disney és Cameron Mackintosh Mary Poppins című musicaljét. A bemutató után nem egészen három évvel pedig elérkezett a 200. előadás - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.Vasárnap este a Madách Színház nagyszínpadán ünneplik meg a jubileumot, a tapsrendben színpadra lép a Mary Poppins valamennyi szereplője, az előadás után pedig a Stúdió Színpadon folytatódik az ünneplés.

Forrás: Facebook/Madách Színház Forrás: Facebook/Madách Színház

Berti szerepében Szente Vajkot, Sándor Dávidot és Csonka Andrást láthatja a közönség, az anya figuráját Gallusz Nikolett, Koós Réka és Ladinek Judit, az apa szerepét Dunai Tamás, Szerednyei Béla és Szervét Tibor alakítja, továbbá a színház számos meghatározó művésze is színpadra lép az előadásban.

A darabot Bárány Ferenc fordította, az előadás Kocsák Tibor zenei vezetésével, Tihanyi Ákos koreográfiájával készült, a díszlettervező Rózsa István, a jelmeztervező Rományi Nóra. Az animáció Vízvárdi András munkája.

Mary Poppins mágikus erejű figuráját, a gyerekirodalom felejthetetlen dadusának alakját az ausztráliai születésű angol Pamela Lyndon Travers, újságíró, színésznő, táncosnő találta ki. Évtizedeken át írta, regénnyé, sőt regénysorozattá formálta az epizódokat, még 90 évesen is dolgozott rajta.

Hatalmas dicsőség: magyar múzeum a Guardian top 10-es listájánhttp://www.life.hu/kult/20150520-hatalmas-dicsoseg-magyar-muzeum-a-guadrian-top-10-es-listajan.htmlAz op-art mozgalom legjelentősebb alakja, Vasarely egyik legfontosabb gyűjteményének nevezi a brit Guradian a budapesti Vasarely Múzeumot. KultOrigoBüszkék lehetünk! Magyar író nyerte az egyik legrangosabb irodalmi díjat http://www.life.hu/kult/20150520-krasznahorkai-laszlo-nyerte-az-egyik-legrangosabb-irodalmi-dijat-londonban.htmlA Man Booker Nemzetközi Díjat a magyar író, Krasznahorkai László vehette át idén. Tíz döntős közül választották ki a legjobbnak. KultOrigoMegható videó: Ilyen Garas Dezső nélkül az "Egyedül nem megy"http://www.life.hu/kult/20150519-garas-dezso-nelkul-enekli-kern-andras-a-ripacsok-legendas-egyedul-nem-megy-cimu-dalat.htmlIgazán könnyfakasztó videót készítettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény 150 éves évfordulója alkalmából.Kult--Nemcsak lovagoknak és várkisasszonyoknak! - Várfesztivál a Városligetbenhttp://www.life.hu/kult/20150518-mienk-a-var-varfesztival-a-varosligetben-majus-23-tol-majus-25-ig.htmlMi már tudjuk, mivel töltsd a pünkösdi hétvégét: május 23-25. között irány a Városliget!KultOrigoVida Péter: "Rabszolgaként bánnak velünk" - Kifakadt a Thália színház színészehttp://www.life.hu/kult/20150518-vida-peter-kifakadt-a-thalia-szinhazban-rabszolgakent-bannak-a-szineszekkel.htmlForrnak az indulatok a Thália Színházban: a színészek – akik állítólag a szabadságukban is korlátozva vannak – dühösek, az alkalmazottak pedig elégedetlenek. Legalábbis erről számolt be a színház társulatának egyik tagja, Vida Péter egy interjúban. KultOrigoSemmi buzulás. Csak Torrente legjobb dumáihttp://www.life.hu/kult/20150517-semmi-buzulas-csak-torrente-legjobb-dumai.htmlSuttyó, gusztustalan, korrupt, szexista és idegengyűlölő: mégis szeretjük, mert mindezt végtelenül szórakoztatóan és persze komolytalanul, a társadalom elé görbe tükröt tartva műveli a spanyol rendőrség szégyene, azaz José Luis Torrente. A mozikba érkező ötödik rész kapcsán összegyűjtöttük az eddigi négy Torrente-film legjobb beszólásait.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.