A Liza, a rókatündér nyitotta meg a moszkvai magyar filmfesztivált

Forrás: A Company Hungary -
Liza, a rókatündér magyar film magyar filmművészet filmfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy igazi hazai sikerfilmmel, Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című abszurd romantikus alkotásával kezdődött szerda este az orosz fővárosban a kortárs magyar filmfesztivál.

A vasárnapig tartó, Cifra 1 elnevezésű filmes rendezvényt az Oroszországi Magyar Kulturális Napok keretében szervezték meg.

Forrás: A Company Hungary Forrás: A Company Hungary

A Balassi Intézet Moszkvai Magyar Kulturális Központjában elmondták, annyira nagy az érdeklődés, hogy már nem is lehet jegyet kapni a vetítésekre.

A moszkvai fesztiválra öt magyar díjnyertes filmet, köztük nemzetközi fesztiválok díjaival elismert alkotásokat válogatott ki a Magyar Filmunió és a Magyar Nemzeti Filmalap. A moszkvai közönség láthatja Mundruczó Kornél Fehér isten című filmjét, amely a tavalyi cannes-i filmfesztiválon az Un Certain Regard (Különleges látásmód) kategória fődíját kapta, Zomborácz Virág Utóélet című filmjét, Reisz Gábor Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan, valamint Pálfi György Szabadesés című alkotásait.

Külföldön is nagyon szeretik a Liza, a rókatündért

Ujj Mészáros Károly abszurd romantikus vígjátéka most már tényleg sikerfilmnek számít. A kiváló hazai fogadtatás után ugyanis külföldön is egyre több elismerést szerez a film. Erről bővebben a Life.hu cikkében olvashatsz.

Jön a 200. Mary Poppins a Madáchbanhttp://www.life.hu/kult/20150520-a-madach-szinhaz-mary-poppins-cimu-eloadasat-200-alkalommal-jatsszak.htmlJubileumi előadást láthat a Madách Színház közönsége vasárnap: 200. alkalommal játsszák a Mary Poppins című musicalt. Az előadás végén a darab valamennyi szereplője színpadra lép.KultOrigoMegható videó: Ilyen Garas Dezső nélkül az "Egyedül nem megy"http://www.life.hu/kult/20150519-garas-dezso-nelkul-enekli-kern-andras-a-ripacsok-legendas-egyedul-nem-megy-cimu-dalat.htmlIgazán könnyfakasztó videót készítettek a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény 150 éves évfordulója alkalmából.Kult--Újra európai turnéra indul a Quimbyhttp://www.life.hu/kult/20150513-europaban-turnezik-a-quimby.htmlAz egyik legnépszerűbb hazai rockzenekar május 15-től hatállomásos koncertsorozatot tart Amszterdamtól Bécsig.Kult--Vida Péter: "Rabszolgaként bánnak velünk" - Kifakadt a Thália színház színészehttp://www.life.hu/kult/20150518-vida-peter-kifakadt-a-thalia-szinhazban-rabszolgakent-bannak-a-szineszekkel.htmlForrnak az indulatok a Thália Színházban: a színészek – akik állítólag a szabadságukban is korlátozva vannak – dühösek, az alkalmazottak pedig elégedetlenek. Legalábbis erről számolt be a színház társulatának egyik tagja, Vida Péter egy interjúban. KultOrigoJordán Tamás meglepő vallomást tetthttp://www.life.hu/kult/20150512-jordan-tamas-azert-akart-szinesz-lenni-hogy-megszabaduljon-sajat-magatol.htmlNagy szegénységben élő, későn érő, félénk gyerek volt, aki elmondása szerint még beszélni sem tudott - éppen ezért semmi sem utalt arra, hogy valaha színész lesz. Intim dolgokról vallott Jordán Tamás. Kult--Hatalmas dicsőség: magyar múzeum a Guardian top 10-es listájánhttp://www.life.hu/kult/20150520-hatalmas-dicsoseg-magyar-muzeum-a-guadrian-top-10-es-listajan.htmlAz op-art mozgalom legjelentősebb alakja, Vasarely egyik legfontosabb gyűjteményének nevezi a brit Guradian a budapesti Vasarely Múzeumot. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.