kulturális programajánló fesztivál hétvége koncert program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a hétvégén is lesz minden, amit szeretünk: fesztiválok, koncertek, jó ételek és italok. Szerencsére minden program a hétvége másik napján, így ha van kedved, az összeset meglátogathatod. 

1. Budapesti A Capella Fesztivál
Június 14.
Várkert Bazár

Az esemény az a cappella, azaz a hangszeres kíséret nélküli, kizárólag énekelt zene könnyed oldalát mutatja meg, amely a népzenében és a populáris zenében nem véletlenül népszerű. Fellép a világzenében jól ismert, fantasztikus pugliai olasz kvartett, a Faraulla, a Fool Moon, a Hablatt, a legjobb magyar fiatal népdalénekesnők alkotta Dalinda, valamint a Jazzation. A Várkert Bazárban június 14-én elképesztő hangok fültanúja lehetsz.

Jazzation Forrás: Facebook/Jazzation

2. Óbudai Korok Fesztiválja
Június 14-től
Óbuda

Június 14-től elindul az Óbudai Korok Fesztiválja. A fesztivál az Óbudán fellelhető régészeti, építészeti emlékek kapcsán szerveződött: látványos, történelmi korokat megidéző ünnepi felvonulás lesz ez, amely változatos programokkal eleveníti meg az ókor, a középkor, a barokk és az újkor időszakát.
Kulka János, a Ghymes együttes, Charlie, a Kaláka, Horgas Eszter, Malek Andrea, Feke Pál, Somló Tamás, Karácsony János, Lajkó Félix, Kovács Kati csak néhány név a számos remek fellépő közül.

Forrás: www.obuda.hu

3. Derby és Gasztroangyal Fesztivál
Július 3–5.
Kincsem Park

Már jó előre szólunk, hogy július elejére beírd a naptáradba a Derby és Gasztroangyal Fesztivált. A tradicionális lóversenysport és a magyar gasztronómia találkozik: izgalmas futamok és az ország legkülönfélébb tájainak ízei várják az érdeklődőket.
Az esemény az „Ízre, tétre, befutóra!” szlogenhez hűen semmihez sem hasonlítható izgalmakat kínál lóversenyfutamaival, a fogadás- és a nyerés lehetőségével és az ország legkülönfélébb tájainak ízeivel.

Forrás: www.lovasok.hu

4. Akkezdet Phiai koncert
Június 11.
Budapest Park

Ha bírod az ütős szövegeket és rímeket, ott a helyed az Akkezdet Phiai koncerten. Ha Zenebuddhista vagy, vagy csak simán rap fan, irány a Park csütörtökön.


5. Budavári Sörfesztivál
Június 11–14.
Budai Vár

200-féle import, hazai és kézműves sörkülönlegesség és igazi sörfesztiváli zenék várják a kóstolgatókat a Budai Várban. Mi is lehet jobb, mint egy nyárindító sörözés a nagy melegben?

A hazai sörfőzők művein kívül rengeteg belga remekkel is ismerkedhetsz.

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.