Gifképregényen keresztül járhatjuk körbe Budapestet

Forrás: krisztinabogo.com/ -
hétköznapok gift képregény utazás Budapest
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkinek vannak különleges szokásai utazás közben. De vajon ez hogy néz ki képregény formájában? 

Bogó Kriszta az ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ, amikor mindennapi városi jelenetekből készítette el gifképregényét, az Emberek a hetesent. Ez a műfaj meglehetősen új dolog a világon, de aki például tumblr- ezik az már találkozhatott hasonlóval. Érdekessége, hogy az animációs filmnél kevesebb benne a mozgás, de kinyomtatni nagyon bonyolult lenne, a benne lévő gifszerű mozgásszekvenciák miatt. Krisztának az ötlet a piros 7-es jelzésű buszon jött, és úgy döntött, készít egy művet a budapesti közlekedés mindennapjairól, és a város legendáiból.

Forrás: krisztinabogo.com/

A piros 7-esen dolgoztak a BKV legsportosabb sofőrjei, aki utazott ezen a járaton, tudja, miről beszélek. Ha nem igyekeztél, már csattant is az ajtó a bokádon.

A tervező grafikusként és médiadizájnerként végzett rajzoló egy tucat ilyen történetet, és jelenséget rajzolt meg, amiből mi is összeszedtünk néhányat.

Radnay Csilla: "Nem az a legfontosabb az életemben, hogy színésznő vagyok"http://www.life.hu/kult/20150623-interju-radnay-csilla-szinesznovel-darabokrol-onismeretrol-szinhazrol.htmlRadnay Csilla magával ragadó kisugárzású, különleges tehetségű színésznő, korosztályának egyik legjobbja. A Nemzeti után most a székesfehérvári színházban és nemsokára az Orlai Produkció Hair című darabjában varázsolja el a közönséget. Színházról, önismeretről és többek közt határfeszegetésről beszélgettünk vele.KultOrigoRántott húsos zsemle, zokni-szandál kombó, nejlonszatyor - Tényleg ilyen egy magyar turista?http://www.life.hu/kult/20150609-ilyenek-a-magyar-turistak-ha-kulfoldon-nyaralnak.htmlA viselkedésünk árulja el leginkább a magyarságunkat, ha külföldön járunk – derült ki a Szallas.hu felméréséből. KultOrigo30 éve varázsol el minket a Disney nyitányahttp://www.life.hu/kult/20150609-30-eves-a-walt-disney-mesek-nyitanya.htmlKi ne ismerné a varázslatos kastélyt, mely minden Disney által kiadott mese, és film nyitánya? De azt vajon megfigyelted-e mennyit változott 30 év alatt ugyanaz a pár másodperces bejátszás? Megmutatjuk!Kult--A nap videója: Beatboxra rázza az öreg nénihttp://www.life.hu/kult/20150522-beatboxra-tancol-brusszelben-az-idos-neni.htmlEgy beatboxra táncoló idős néni az internet legújabb sztárja. A róla készült videó biztosan mosolyt csal az arcodra!Kult--Döbbenetes! Az utcán köthet ki Faludy György hagyatékahttp://www.life.hu/kult/20150522-faludy-gyorgy-kolto-hagyateka-az-utcara-kerulhet-faludy-fanni-eladosodott.htmlEgy 40 négyzetméteres panellakásban tárolja a költőgéniusz személyes ereklyéinek egy részét az özvegye, Faludy Fanny. A relikviák döntő többségének ugyanakkor nincs helye, így félő, hogy azok az utcán kötnek ki.Kult--Barbra Streisand az összes titkát felfedihttp://www.life.hu/kult/20150521-barbara-streisand-hollywoodi-szineszno-es-enekesno-memoarjait-2017-ben-publikaljak.htmlHa minden a terv szerint halad, 2017-ben fény derül Barbra Streisand összes titkára. Ekkor publikálják ugyanis a híres színésznő és énekesnő memoárjait, melynek megjelenéséről most írt alá szerződést a Viking könyvkiadóval.KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.