Éljen! Animációs filmben kel éltre Piszkos Fred és Fülig Jimmy

animáció Rejtő Jenő mozi Piszkos Fred
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2017-ben jöhet a Rejtő Jenő könyvéből készülő animációs film, ami - látva a grafikákat - nagyot fog szólni.

Varsányi Ferenc rendezőnek nagy álma volt ez a mozi, ami most már tényleg megvalósulni látszik - írja a könyves blog.

Piszkos Fred Forrás: Garisa, Zerge

Több vakvágányra futott próbálkozás után, a Rejtő-életmű szerelmese Barbalics Péter producerrel és Udvardi Jenő animációs rendezővel kezdte meg a munkát. Az előkészítés rohamos ütemben folyik, készülnek a látványtervek és a forgatókönyv végső változata. Amennyiben a Filmalap továbbra is támogatja a produkciót, akkor indulhat a gyártás, és várhatóan 2017 karácsonyán láthatjuk a moziban Piszkos Fredet.

A rendező nem bánja, hogy évekkel később tudta csak megvalósítani a film tervét, mert a mostani technikával sikerül olyanra megcsinálni, ahogy azt valóban megálmodta.

Fülig Jimmy Forrás: Garisa, Zerge

"Rejtő történeteihez egyszerűen nem illik az élőszereplős film, annyi helyszín, annyi díszlet szerepel benne, olyannyira karikatúraszerűek a figurák. Egy új megoldást találtunk ki, a 3D-be átültetett rajzok még egy kontúrt is kapnak, az egész mintha megelevenedett képregény lenne” - nyilatkozta Varsányi, akit az iskolában Csülöknek neveztek Rejtő karaktere után.

"Az alkotók nem kételkednek a film sikerében. Magyarországon 5 millió ember olvasott legalább egy Rejtő-könyvet, az írónak 2,5 millió rajongója van, és a Top 100 könyv között két Rejtő-regény is szerepel. De a műfaj várhatóan új közönségeket is meghódít. A tavalyi Cartoon Forumon nemzetközi porondra vitték a projektet, ami mind a látvány, mind pedig a történet vonatkozásában abszolút sikert aratott" - írja a blog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.