Pátkai Rozina harmadszor is amerikai zenei díjat kapott

Forrás: rozinapatkai.com/Raffay Zsófi -
díj Jazz Amerika énekesnő zenei díj Pátkai Rozina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harmadszor is megkapta Pátkai Rozina a független előadókat értékelő rangos amerikai elismerést, az Independent Music Awardsot (IMA).

A magyar dzsessz/bossanova énekesnő ezúttal a latin dal kategóriában nyert Ai, Nao (Jaj, nem) című dalával. A szám Pátkai Rozina Samba Chuva című, nemrég megjelent négyszámos EP-jén található. Az Ai, Nao Tóth Mátyás gitáros szerzeménye, a portugál szöveget Bán Zsófia írta. A felvételen a Pátkai Rozina Quintet játszott, az énekesnő és Tóth Mátyás mellett Pecze Balázs trombitált, Soós Márton nagybőgőzött, Cseh Balázs dobolt, ütőhangszereken közreműködött Dés András.

Forrás: rozinapatkai.com/Raffay Zsófi

"Egyetlen dalunk volt készen a tavaly novemberi nevezési határidő idején. Mivel az Ai, Nao a hangszerelése miatt a dzsessz és a bossanova határán van, a latin dal kategóriába adtuk be. A szám egy szakítás történetét meséli el" - mondta Pátkai Rozina az MTI-nek.

Pátkai Rozina, a hazai dzsessz színtér egyik kiemelkedő énekese 2013-ban a dzsesszdal-kategória közönségdíját kapta meg az IMA-n Vocé e Eu című felvételével, Carlos Lyra és Vinicius de Moraes szerzeményével, tavaly pedig El Hombre Que Yo Ame című számát (George Gershwin The Man I Love című szerzeményének feldolgozását) a legjobb vokális dzsesszdalnak választotta az amerikai zsűri.

Ma lenne 64 éves Robin Williamshttp://www.life.hu/kult/20150721-robin-williams-ma-lenne-64-eves.htmlTavaly augusztusban szinte sokkolta a világot a hollywoodi sztár halála. A 63 éves, Oscar-díjas Robin Williams a saját otthonában lett öngyilkos. KultOrigoVisszatér a Szökés című sorozat - Michael Scofield feltámadhttp://www.life.hu/kult/20150721-a-szokes-sorozat-visszater-egy-evadra.htmlHat évvel a lezárás után újra összeállnak a szökevények. Visszatér a Szökés című sorozat a képernyőre. KultOrigoA mocskos szájú plüssmackó legjobb dumái – a 10 legjobb Ted-aranyköpéshttp://www.life.hu/kult/20150717-a-mocskosszaju-plussmacko-legjobb-dumai-a-10-legjobb-ted-aranykopes.htmlEgy életre kelt játék mackótól valószínűleg nem azt várnánk, hogy imád csajozni, füvezni, és trágár poénokat elsütni, de hát Tedet mégis épp ezért szeretjük. Most itt a kalandjainak a második része a mozikban, mi pedig összegyűjtöttük, mi mindenről van sajátos véleménye.KultOrigoLakatos Levente: "A legperverzebb karakteremben is benne vagyok"http://www.life.hu/kult/20150715-lakatos-levente-eletenek-tobb-momentuma-is-visszakoszonom-a-konyveiben.htmlMagyar bestselleríró, újságíró, egykori televíziós műsorvezető. Gyermekkorában színésznek készült, azonban hamar belátta; a színpad nem az ő világa. Első könyvét magánkiadásban jelentette meg, a másodikat, a Barbibébi című regényét azonban már egy nagy kiadó gondozta. A könyveiben az erotika, a szerelem, a szenvedély és a krimi mind-mind helyet kap. A fiatal felnőtt generáció egyik kedvenc szerzőjével, Lakatos Leventével beszélgettem.Kult--Légrádi Márk összeköltözött a hajójávalhttp://www.life.hu/kult/20150715-legradi-mark-hajoskapitany-aki-vilagkoruli-utra-indul-egy-vitorlas-hajoval-osszekoltozott-a.htmlA földkörüli vitorlásútra készülő hajóskapitány már a hajóépítés fázisánál tart, és hogy hatékonyan haladjon a munka, beköltözött egy betongyárba a hajósablon mellé.Kult--Kicsik is, sárgák is, és imádnánk, ha a mieink lennének — 22 érdekesség a minyonokrólhttp://www.life.hu/kult/20150713-kicsik-is-sargak-is-es-imadnank-ha-a-mienk-lennenek-22-erdekesseg-a-minyonokrol.htmlEredetileg egy rajzfilmgonosz segítői voltak, de olyannyira odavan értük a világ, hogy a sárga cukiságok most saját filmet is kaptak — de milyennek tervezték eredetileg a minyonokat, mi a kedvenc ételük, honnan jön a nyelvük, ki adja a hangjukat, hol láthattuk-láthatjuk még őket? Ezekre és sok másra is választ adunk.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.