Művészetek Völgye: elkezdődött a visszaszámlálás!

2015.07.22. 10:20

Pénteken kezdődik az idén 25 éves Művészetek Völgye. Ismét jó hangulatban, gasztrokalandozásban és hamisítatlan kultúr-életérzésben lehet része a látogatóknak.

Július 24. és augusztus 2. között az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal és fellépővel készül: a Balaton-felvidék 10 napon át színházi előadások, koncertek, közösségi programok, beszélgetések, és interaktív játékok helyszíne lesz. A szervezők számos, a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal rukkolnak elő: többek között lesznek a helyszínek közötti közlekedést megkönnyítő elektromos taxik, kézműves sörök, Budapest kultikus street food árusainál is ehetünk.

Forrás: facebook/Művészetek völgye

Falvak

A 25 éves fesztivál három fő helyszíne Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd. Kapolcson a nagyszínpadnál, a Blue sPot Majorban olyan előadók koncertjein csápolhatunk, mint a Mary Popkids, az Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kiscsillag vagy a Quimby. Vígántpetenden ellátogathatunk a Hello Wood Faluba, ahol amellett, hogy megcsodálhatjuk a nemzetközi program keretein belül létrehozott, fából készült alkotásokat, minden nap programok várnak ránk, lesz CityMatiné, workshopok, beszélgetések, koncertek és kertmozi. Taliándörögdön egy régi legendás helyszínt keltettek életre. A Klastromon két szervező csapat és két stílus osztozik: a középkori rom tövében az első öt napon a Fonó Budai Zeneház jóvoltából fellép többek között Lajkó Félix, Szalóki Ági, Palya Bea és a Parno Graszt, a hatodik naptól pedig az NVC csapata szervezi a bulit olyan nemzetközi fellépőkkel, mint az UNTOLD vagy a GIDGE, feltűnik egy napra a Balaton Method, de lesz Middlemist Red és Amoeba koncert is.

Újdonságok
A fesztivál majdnem teljes területén lesz wifi lefedettség.

A Völgy mobilalkalmazásával saját program összeállítására lesz lehetőséged.

Az ötnapos rugalmas bérlet is újdonság, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivál előtti időszakban a páros ötnapos belépővel szállás is foglalható két főre Vígántpetenden.

A Hello Wood csapat által kialakított 4 illetve 2x2 személyes faházak minimalista stílusú lakhelyet biztosítanak.

KapolcsBalaton-felvidékKultúrafesztiválMűvészetek Völgyejubileum