Művészetek Völgye: elkezdődött a visszaszámlálás!

Forrás: facebook/Művészetek völgye -
jubileum fesztivál Kapolcs Kultúra Balaton-felvidék Művészetek Völgye
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pénteken kezdődik az idén 25 éves Művészetek Völgye. Ismét jó hangulatban, gasztrokalandozásban és hamisítatlan kultúr-életérzésben lehet része a látogatóknak.

Július 24. és augusztus 2. között az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja több ezer programmal és fellépővel készül: a Balaton-felvidék 10 napon át színházi előadások, koncertek, közösségi programok, beszélgetések, és interaktív játékok helyszíne lesz. A szervezők számos, a fesztiválozók visszajelzéseire épülő újításokkal rukkolnak elő: többek között lesznek a helyszínek közötti közlekedést megkönnyítő elektromos taxik, kézműves sörök, Budapest kultikus street food árusainál is ehetünk.

Forrás: facebook/Művészetek völgye

Falvak

A 25 éves fesztivál három fő helyszíne Kapolcs, Vigántpetend és Taliándörögd. Kapolcson a nagyszínpadnál, a Blue sPot Majorban olyan előadók koncertjein csápolhatunk, mint a Mary Popkids, az Anna and the Barbies, az Irie Maffia, a Kiscsillag vagy a Quimby. Vígántpetenden ellátogathatunk a Hello Wood Faluba, ahol amellett, hogy megcsodálhatjuk a nemzetközi program keretein belül létrehozott, fából készült alkotásokat, minden nap programok várnak ránk, lesz CityMatiné, workshopok, beszélgetések, koncertek és kertmozi. Taliándörögdön egy régi legendás helyszínt keltettek életre. A Klastromon két szervező csapat és két stílus osztozik: a középkori rom tövében az első öt napon a Fonó Budai Zeneház jóvoltából fellép többek között Lajkó Félix, Szalóki Ági, Palya Bea és a Parno Graszt, a hatodik naptól pedig az NVC csapata szervezi a bulit olyan nemzetközi fellépőkkel, mint az UNTOLD vagy a GIDGE, feltűnik egy napra a Balaton Method, de lesz Middlemist Red és Amoeba koncert is.

Újdonságok

A fesztivál majdnem teljes területén lesz wifi lefedettség.

A Völgy mobilalkalmazásával saját program összeállítására lesz lehetőséged.

Az ötnapos rugalmas bérlet is újdonság, ráadásul a nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivál előtti időszakban a páros ötnapos belépővel szállás is foglalható két főre Vígántpetenden.

A Hello Wood csapat által kialakított 4 illetve 2x2 személyes faházak minimalista stílusú lakhelyet biztosítanak.

Pátkai Rozina harmadszor is amerikai zenei díjat kapotthttp://www.life.hu/kult/20150721-patkai-rozina-enekesno-harmadszor-is-amerikai-zenei-dijat-kapott.htmlHarmadszor is megkapta Pátkai Rozina a független előadókat értékelő rangos amerikai elismerést, az Independent Music Awardsot (IMA).KultOrigoMa lenne 64 éves Robin Williamshttp://www.life.hu/kult/20150721-robin-williams-ma-lenne-64-eves.htmlTavaly augusztusban szinte sokkolta a világot a hollywoodi sztár halála. A 63 éves, Oscar-díjas Robin Williams a saját otthonában lett öngyilkos. KultOrigoVisszatér a Szökés című sorozat - Michael Scofield feltámadhttp://www.life.hu/kult/20150721-a-szokes-sorozat-visszater-egy-evadra.htmlHat évvel a lezárás után újra összeállnak a szökevények. Visszatér a Szökés című sorozat a képernyőre. KultOrigoTom Cruise Bécsbe jön - Lezárják miatta a belvárosthttp://www.life.hu/kult/20150721-tom-cruise-becsben-tartja-legujabb-filmjenek-a-mission-impossible-otodik-reszenek-preimerjet.htmlPár napon belül világsztárok lepik el az osztrák fővárost, Tom Cruise új filmjének világpremierjét ugyanis csütörtökön Bécsben tartják. Az esemény miatt már szerdától lezárják a belvárost.Kult--Kozso és az Intim Torna Illegál közös színpadon? Mi folyik Velencén? http://www.life.hu/kult/20150715-kulturalis-programajanlo-julius-15-19.htmlEz a hétvége tényleg nem szólhat másról, mint a zenéről és a művészetekről. Járd körbe az országot, és válaszd ki a legjobb koncerteket, fesztiválokat. Ahogy szoktuk, most is megsúgjuk, merre érdemes elindulnod!Kult--A 11 leghíresebb szinkronhang, akik már nincsenek közöttünkhttp://www.life.hu/kult/20150714-szinkronszineszek-akiknek-a-hangja-mindig-hianyozni-fog.htmlEgyes színészekről, vagy karakterekről el sem tudjuk képzelni, hogy más hangon szólaljanak meg, mint amit már jól megszoktunk – ráadásul imádunk! Gondoljunk akár Jockey Ewing, Dagobert bácsi, vagy Brad Pitt magyar hangjára.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.