Viszik a felnőtt színezőkönyveket, mint a cukrot

színező Tajvan siker könyvesbolt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy viszik a felnőtt színezőkönyveket Tajvanon, mint a cukrot: a múlt heti bestsellerlistán a tíz legkelendőbb könyv fele kifestő volt. Van aki szerint a színezés jó terápia a munkahelyi stressz ellen.

A skót illusztrátor, Johanna Basford magyarul Titkos kert címen megjelent nagy sikerű színezőkönyvének kínai változata az elmúlt négy hétben a books.com.tw tajvani online könyváruház toplistájának élén trónolt a honlap tájékoztatása szerint.

Forrás: Origo

A Titkos kert példányaiból a múlt héten félpercenként eladtak egyet az online könyvesboltban, és már Basford következő, Enchanted Forest (Elvarázsolt erdő) című - magyar kiadásban a tervek szerint ősztől kapható - kiadványára is jelentős számú előrendelést vettek fel.

A könyváruház beszámolója szerint eleinte a felnőtt színezők vásárlóinak 90 százaléka 27 és 44 év közötti nő volt. Ám azt követően, hogy a kiadványok megjelentek dél-koreai tévésorozatokban, és celebritások is reklámozták, a kamasz és a huszonéves korosztály is elkezdte vásárolni azokat.Egy tajvani hivatalnoknő úgy vélte, a munkahelyi stressz levezetésében terápiás jellegűek lehetnek a színezők.

A könyváruház közleményében azt is megjegyezte, hogy a színezőkönyvek iránti érdeklődés megugrásával együtt a színes tollak és ceruzák iránt is alaposan megnőtt a kereslet.

A Titkos kert egyébként az egész világon sikert aratott, több mint 30 országban adták ki, és milliós példányszám fölött kelt el. Basford szerint a siker titka abban rejlik, hogy a felnőttek kikapcsolódnak és kreativitásukat is kiélhetik színezés közben.

Forró hétvége: Szombaton újra 30 fok felett élvezhetjük a nyarathttp://www.life.hu/news/20150731-ujbol-lecsap-az-orszagra-a-kanikula.htmlSzombaton visszatér az igazi kánikula. Országszerte napos idő várható, frissítő záporokra, zivatarokra nem kell számítani.News--Megalázó vagy megtisztelő, ha Pumped Gabo megcsapkod?http://www.life.hu/news/20150731-voxpop-az-utca-embere-velemenye-pumped-gaborol.htmlVlogOli ezen a héten is megkérdezte az utca embereinek véleményét. Ezúttal Pumped Gabo volt a központi téma. NewsOrigoCsúszós, lágy, édes: Így néz ki a falloszkagylóhttp://www.life.hu/news/20150731-falloszkagylo-a-termeszet-csodaja.htmlA nagyon szemérmesek biztosan nem fognak a péniszre emlékeztető iszapkagylóból vásárolni. Pedig bizony, ilyen is van már. NewsAFPMegvan a 2022-es téli olimpia helyszíne!http://www.life.hu/news/20150731-peking-rendezi-a-2022-es-teli-olimpiat.htmlPeking rendezi a 2022-es téli olimpiát - így döntött 128. ülésén a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteken Kuala Lumpurban.News--Szexi fotókon pózolt a lánybúcsún lebénult nő - Inspiráló képekhttp://www.life.hu/news/20150731-rendbejott-a-lebenult-lany-elete.htmlEgy lánybúcsún a medencébe lökte egy barátja a 29 éves Rachelt, aki olyan fejsérülést szenvedett, hogy lebénult nyaktól lefelé. Mostanra elkezdett rendbejönni az élete.NewsOrigoSzemétbe dobtak egy milliókat érő Zsolnay-vázáthttp://www.life.hu/news/20150731-szemetbe-dobtak-egy-milliokat-ero-zsolnay-vazat.htmlTöbb mint száz éves, emberméretű Zsolnay-vázát találtak Pécsett, építési törmelék mellett.NewsMTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.