Csaknem félmillióan látták az Alexander McQueen-kiállítást Londonban

fashion week divattervező kiállítás Alexander McQueen tárlat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt és fél hónap alatt csaknem félmillió látogatója volt a Viktória és Albert Múzeumban Alexander McQueen divattervező ruháiból rendezett nagyszabású kiállításnak Londonban.

Az intézmény igazgatójának tájékoztatása szerint a tárlat, melyet vasárnap zártak, volt a legsikeresebb a nagy múltú múzeum történetében. A BBC arról írt, hogy a Savage Beauty címmel rendezett kiállítás volt a valaha rendezett legnépszerűbb fizetős tárlat Nagy-Britanniában, és sokan e kiállítás kedvéért látogattak el először a Viktória és Albert Múzeumba.

Forrás: AFP/Carl Court

"Drámai, extravagáns, túlvilági" - a szigetország sajtója ezekkel a szavakkal jellemezte a nagysikerű kiállítást, amely a méltatások szerint egészen egyedülálló betekintést nyújtott a mindössze 40 évesen elhunyt divattervező világába. A tárlat 10 szekciójához az a John Gosling komponált és állított össze zenét, aki McQueen valamennyi divatbemutatójában közreműködött.
Az utolsó két hétvégén a múzeum - eddig példa nélküli módon - éjszakába nyúlóan is fogadta az érdeklődőket. Vasárnap is zsúfolásig megteltek a divattervező munkásságát bemutató termek.

A március közepén nyílt tárlat sikere várható volt, már elővételben több mint 70 ezer jegy kelt el. A Viktória és Albert Múzeumban Alexander McQueen 66 eredeti és a kiállítás kedvéért újból legyártott több tucat ruháját mutatták be, kezdve 1992-es diplomakollekciójától a 2010-es őszi-téli kollekciójáig, amely halála miatt befejezetlenül maradt. A tervező alig néhány nappal édesanyja halála után öngyilkosságot követett el.

A kiállítás kurátorai különböző témákra felfűzve válogatták össze a ruhákat, amelyek között mindössze egyszer, a kifutón látott darabok is voltak. Bemutatták többek közt McQueen híres skót és angol témájú kreációit, valamint a törzsi világ, a természet, a romantika, a lélek sötét oldala és a Platón meseországa, Atlantisz által ihletett darabokat.

Színházi szerepet kapott Aleska http://www.life.hu/kult/20150803-aleska-diamond-safrany-emese-szinhazi-szerepet-kapott.htmlAlig hittünk a szemünknek Aleska bejelentését látva: Sáfrány Emese a felnőttfilmes világ és a könyvpiac után a színpadot is meghódítja. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoIlyen, ha valakit Erzsébet királynő lát vendégülhttp://www.life.hu/kult/20150726-a-buckingham-palotaban-a-kiralyi-vendeglatasrol-nyilik-kiallitas.htmlA királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt szombattól a Buckingham-palota látogatói.Kult--Tom Cruise Bécsbe jön - Lezárják miatta a belvárosthttp://www.life.hu/kult/20150721-tom-cruise-becsben-tartja-legujabb-filmjenek-a-mission-impossible-otodik-reszenek-preimerjet.htmlPár napon belül világsztárok lepik el az osztrák fővárost, Tom Cruise új filmjének világpremierjét ugyanis csütörtökön Bécsben tartják. Az esemény miatt már szerdától lezárják a belvárost.Kult--Napi bölcsességek: íme, az 5 kedvenc Bridget Jones-idézetünkhttp://www.life.hu/kult/20150710-bridget-jones-idezetek-pentekre-szingliknek.htmlEgyszerűen odavagyunk a csetlő-botló, súlyproblémákkal küzdő szingliért, Bridget Jonesért, akinek boldogságáért lélegzetvisszafolytva szurkoltunk. És persze irigyeltük is őt a szexi Mr. Darcy miatt. Íme, az 5 kedvenc idézetünk Bridgettől!KultRántott húsos zsemle, zokni-szandál kombó, nejlonszatyor - Tényleg ilyen egy magyar turista?http://www.life.hu/kult/20150609-ilyenek-a-magyar-turistak-ha-kulfoldon-nyaralnak.htmlA viselkedésünk árulja el leginkább a magyarságunkat, ha külföldön járunk – derült ki a Szallas.hu felméréséből. KultOrigoBarbra Streisand az összes titkát felfedihttp://www.life.hu/kult/20150521-barbara-streisand-hollywoodi-szineszno-es-enekesno-memoarjait-2017-ben-publikaljak.htmlHa minden a terv szerint halad, 2017-ben fény derül Barbra Streisand összes titkára. Ekkor publikálják ugyanis a híres színésznő és énekesnő memoárjait, melynek megjelenéséről most írt alá szerződést a Viking könyvkiadóval.KultAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.