Büszkék lehetünk! 11 magyar egyetem a világ legjobbjai között

Forrás: ajk.elte.hu -
felsőoktatás egyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy hazai egyetem került a világ legjobb kétezer egyeteme közé a University Ranking by Academic Performance rangsorban.

Öt magyar egyetem került a legjobb nyolcszáz intézmény közé, a legjobb kétezerben pedig tizenegy hazai egyetem neve szerepel.

A legjobb az Eötvös Lóránt Tudományegyetem lett, amely az 512. helyen áll. A Debreceni Egyetem az 522., a Semmelweis Egyetetem pedig az 591. helyen végzett. A Szegedi Tudományegyetem a 648., a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a 782. lett a rangsorolásban.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara Forrás: ajk.elte.hu

A kétezres listára a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem, a Szent István Egyetem, a CEU, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Miskolci Egyetem kerültek még.

A világ legjobb egyeteme a Harvard lett, a dobogó második helyén a Torontói Egyetem, a harmadikon az Oxford áll. A világhírű Cambridge idén az ötödik helyen végzett, megelőzte a John Hopkins Egyetem.

Csaknem félmillióan látták az Alexander McQueen-kiállítást Londonbanhttp://www.life.hu/kult/20150803-felmillio-latogato-volt-kivancsi-alexander-mcqueen-divattervezzo-kiallitasara-londonban.htmlÖt és fél hónap alatt csaknem félmillió látogatója volt a Viktória és Albert Múzeumban Alexander McQueen divattervező ruháiból rendezett nagyszabású kiállításnak Londonban.Kult--Színházi szerepet kapott Aleska http://www.life.hu/kult/20150803-aleska-diamond-safrany-emese-szinhazi-szerepet-kapott.htmlAlig hittünk a szemünknek Aleska bejelentését látva: Sáfrány Emese a felnőttfilmes világ és a könyvpiac után a színpadot is meghódítja. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoIlyen, ha valakit Erzsébet királynő lát vendégülhttp://www.life.hu/kult/20150726-a-buckingham-palotaban-a-kiralyi-vendeglatasrol-nyilik-kiallitas.htmlA királyi vendéglátás évszázados pompájából kaphatnak ízelítőt szombattól a Buckingham-palota látogatói.Kult--Napi bölcsességek: íme, az 5 kedvenc Bridget Jones-idézetünkhttp://www.life.hu/kult/20150710-bridget-jones-idezetek-pentekre-szingliknek.htmlEgyszerűen odavagyunk a csetlő-botló, súlyproblémákkal küzdő szingliért, Bridget Jonesért, akinek boldogságáért lélegzetvisszafolytva szurkoltunk. És persze irigyeltük is őt a szexi Mr. Darcy miatt. Íme, az 5 kedvenc idézetünk Bridgettől!KultDanny Blue: „Még a barátaim sem tudnak elvonatkoztatni attól, amivel foglalkozom”http://www.life.hu/kult/20150630-danny-blue-magyar-mentalista-las-vegasban-lep-fel-interju.htmlA magyar mentalista, Danny Blue sűrű, de izgalmas nyár elé néz: amerikai turnéra indul, melynek csúcspontja Las Vegas színpada lesz, felkérései egymást érik külföldön és itthon egyaránt. KultOrigoRadnay Csilla: "Nem az a legfontosabb az életemben, hogy színésznő vagyok"http://www.life.hu/kult/20150623-interju-radnay-csilla-szinesznovel-darabokrol-onismeretrol-szinhazrol.htmlRadnay Csilla magával ragadó kisugárzású, különleges tehetségű színésznő, korosztályának egyik legjobbja. A Nemzeti után most a székesfehérvári színházban és nemsokára az Orlai Produkció Hair című darabjában varázsolja el a közönséget. Színházról, önismeretről és többek közt határfeszegetésről beszélgettünk vele.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.