Egy korszak lezárul: 50 év után végleg búcsúzik az Illés

búcsú beatzene zenélés Szörényi Levente koncert Bródy János feloszlás Illés-együttes Szörényi Szabolcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ötven év közös zenélés után végleg vége - a 60-as, 70-es évek legnépszerűbb magyar beatzenekara, az Illés-együttes többé nem lép fel együtt.

Az Illés-zenekar első feloszlása után még többször összeállt, most azonban végleg búcsúznak. Szörényi Szabolcs a már eleve búcsúnak szánt Beatünnep utolsó, mosonmagyaróvári koncertje előtt határozta el, hogy utoljára áll színpadra. „Eddig sem én tartottam össze a maradék Illést, de ha nélkülem nem akarnak már fellépni a fiúk, hát jó. Elfáradtam, a hallásom is romlik, nincs már bennem lendület, hogy beüljek a turnébuszba, koncertre menjek” – nyilatkozta a zenész a Blikknek.

Forrás: MTI/Szálkás Mária

Pásztory Zoltán dobos 2005-ben, majd Illés Lajos 2007-ben bekövetkezett halála után hárman maradtak, de még így is, Levente fiával, Örssel a dobok mögött többször is felhangzottak a zenekar legendás dalai.

„Már idáig is csak fél lábbal voltunk itt” – mondta a lapnak tréfásan Szörényi Levente, aki megérti bátyja döntését, hogy nem akar többé koncertezni. „Ha Szabolcs kiszáll, ez szíve joga, én megértem őt. Néhány éve már megromlott a hallása, pedig neki volt a legjobb közülünk. Amikor az utolsó koncertre mentünk Mosonmagyaróvár felé, a kocsiban közölte, hogy ez lesz az utolsó fellépése, és hogy a végén feltekert potméternél odavágja a gitárját a színpadhoz. Persze végül nem tette meg, nem akart show-t csinálni, nehogy visszatapsolják! Talán, ha élnének még a többiek, akkor még kivánszorognánk a színpadra, mint a Rol­ling Stones. De ketten mit csináljunk, nem vagyunk mi Simon és Garfunkel!”

Forrás: RTL sajtóklub

Bródy Jánosnak jutott a hálátlan feladat, hogy a vasárnapi búcsún bejelentse a szomorú hírt: „Szabolcs nélkül már mi sem folytatjuk. Egy korszak ért véget ezzel. Szép idők voltak, és hálásak vagyunk mindenkinek, akik velünk jöttek ezen az úton.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.