Megnyílt az 15. ARC plakátkiállítás

Fotó: Börcsök Zsófia -
Hősök tere tizenöt díjazott kiállítás nyitás ARC kiállítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén 15. alkalommal rendezik meg az óriásplakát kiállítást, a téma pedig Magyar álom.

A kiállítást megelőző pályázaton a felkínált főtémán kívül – mint minden évben, idén is - bármilyen szabadon választott ötlettel, témával lehetett pályázni.

Fotó: Börcsök Zsófia

„Miről álmodsz, és mekkorát? Arról, hogy a magyar foci méltó lesz régi nagy híréhez, vagy hogy minden korrupt fazont elszámoltatnak egyszer? Mi van az álmodban: bor, búza, békesség? Haverok, buli, facebook? Szabadság, egyenlőség, testvériség? Vagy Isten, Haza, Család? Magyarul álmodsz, vagy idegen nyelven? Van olyan, hogy magyar álom? Vagy egyáltalán nem álmodozni kéne, hanem felébredni?" - ezekkel a kérdésekkel invitált idén alkotásra az ARC.

Díjazottak

A 94 kiállított pályaműből 3 díjazottat választott a zsűri, valamint idén is kiosztotta a legkedélyborzolóbb alkotásnak járó Borz díjat. 3 plakátterv különdíjat kapott.

Első helyezést ért el Kelemen Orsolya, „Magyar feeling" című alkotásával. A másodiknak járó díjakat Faragó Sándor kapta, „Merj nagyot álmodni!" című munkájáért, a harmadik helyezett pedig Kiss Ferenc lett „Ismeretlen festő" című alkotásával. A Borz díj tulajdonosa „Rémálom" c. pályamunkájával Gutema Dávid lett.

A díjazottak sora itt nem ér véget, hiszen a közönségdíjért még megküzdenek a pályaművek az ARC Facebook oldalán. A közönségdíjazott plakát kihirdetésére október 7-én kerül sor.

Lorenzo Vigas filmje kapta az Arany Oroszlán-díjat a velencei filmfesztiválonhttp://www.life.hu/kult/20150913-velencei-filmfesztival-lorenzo-vigas-filmje-kapta-az-arany-oroszlan-dijat.htmlLorenzo Vigas venezuelai rendező Desde Allá (Távolról) című filmje kapta a legjobb alkotásnak járó Arany Oroszlán-díjat a 72. velencei filmfesztiválon szombaton este az Alfonso Cuarón vezette nemzetközi zsűritől.Kult--Ők a 2015-ös Prima Primissima díj jelöltjeihttp://www.life.hu/kult/20150911-bejelentettek-a-2015os-prima-primissima-dij-jeoltjeit.htmlA Prima Primissima Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kategóriában nevezte meg a díj jelöltjeit. A 30 kiválóság között idén is olyan művészek, sportolók, illtve a tudományos élet, a népművelés, az oktatás és a sajtó képviselői szerepelnek, akik munkásságukkal kiérdemelték a legkiválóbbaknak járó elismerést.KultFotó: Szabó Gábor - OrigoRowan Atkinson születésnapi akciója megbotránkoztatta Angliát http://www.life.hu/kult/20150911-rowan-atkinson-huszonot-eve-alakitja-mar-mrbeant-most-stilusosan-unnepel.htmlAz ikonikus brit vigjáték sorozat 1990-ben került először a képernyőkre, és rögtön elnyerte a nagyközönség tetszését. Ma már 63 millió Facebook-rajongóval és 35 milliónyi eladott DVD-vel büszkélkedhet. KultOrigoFogadjunk, hogy te is rosszul mondtad eddig Voldemort nevét!http://www.life.hu/kult/20150911-a-harry-potter-szereplo-voldemort-nevenek-helyes-kiejtese-j-k-rowling-szerint.htmlHarry Potter-rajongók, figyelem: J.K. Rowling szerint eddig rajta kívül mindenki helytelenül ejtette ki a gonosz varázsló nevét. Mutatjuk, mi a helyes kiejtési mód.Kult--Csonka András: "A közönség sokkal jobban hisz bennem, mint én magamban"http://www.life.hu/kult/20150911-csonka-bandi-lesz-a-szamar-a-shrek-darabban.htmlCasting és közönségszavazás után nyerte el Csonka András a Shrek musical egyik legizgalmasabb szerepét: ő lesz Szamár. Kult--Filmrajongók, figyelem! Készül a Trainspotting folytatása!http://www.life.hu/kult/20150908-danny-boyle-elkesziti-a-trainspotting-folytatasat.htmlKultfilmje, a Trainspotting folytatását forgatja legközelebb Danny Boyle. A korábbi főszereplők is visszatérnek.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.