A világtörténelem leghosszabb börtönbüntetései

Forrás: Thinkstock -
halál börtönbüntetés börtön bűncselekmény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életfogytiglan - azt gondolnád, hogy ez a leghosszabb büntetés, amit egy bűnöző a brutális tettei után kaphat? Nagyon tévedsz! A világtörténelem eddigi leghosszabb kiszabott büntetése 141 ezer 078 év volt. És hogy mivel lehet kiérdemelni egy ilyen hosszú ideig tartó börtönbüntetést? Az elkövetők fantáziája nem ismer határokat. Nézd meg azt az öt elkövetőt, akik szörnyű bűncselekményeikkel a legdurvább büntetést vívták ki maguknak.

Darron Bennalford Anderson: 11 ezer 250 évnyi börtönbüntetést kapott

Darron Bennalford Andersont összesen 11 ezer 250 évnyi börtönbüntetésre ítélték Oklahomában 1994-ben, amiért több szexuális bűncselekményt, nemi erőszakot, többrendbeli lopást, rablást és emberrablást sikerült rábizonyítani. Eredetileg „csupán” 2 ezer évnyi büntetést kapott, ám 1997-ben sikertelenül fellebbezett, ezt követően pedig meghosszabbították a büntetését. Legközelebb 2744-ben kerülhetne feltételesen szabadlábra.

Darron Bennalford Anderson Forrás: Youtube

Allan Wayne McLaurin: 21 ezer 250 évnyi szabadságvesztéssel büntették

Allan Wayne McLaurint 1988-ban tartóztatták le betörés vádjával. Később kiderült: a betörés Allan priuszának legkevésbé fájdalmas pontja: többrendbeli nemi erőszakkal, szodómiával, emberrablással, testi sértéssel, lopással vádolták meg, majd kiderült, hogy a fent említett Darron Bennalford Anderson bűntársa is volt számos bűncselekményben. Összesen 21 ezer 250 évre ítélték el.

Allan Wayne McLaurin Forrás: Youtube

Charles Scott Robinson: 30 ezer évnyi börtönbüntetésre ítélték

30 ezer év – ennyi büntetést szabott ki a bíróság az oklahomai Charles Scott Robinsonra, akit egy hároméves kislány megrontásával vádoltak, szodómiával, illetve többrendbeli nemi erőszakkal, amiket gyerekek ellen követett el. A hat rendbeli vádlottat minden egyes pontban bűnösnek találták és minden egyes bűnéért 5-5 ezer évnyi börtönbüntetést kapott.

Charles Scott Robinson Forrás: Youtube

A 2004-es madridi bombázók (három férfi): 34 ezer 715 és 42 ezer 924 év közötti börtönbüntetést kaptak

A 2004-es madridi terrortámadások összehangolt pokolgépes merényletsorozat volt a madridi vasúti hálózaton 2004. március 11-e reggelén, három nappal a parlamenti választások előtt és éppen 2 évvel és 6 hónappal az amerikai 2001.szeptember 11-ei terrortámadások után. A robbantásokban 191 ember meghalt és 1800-an megsérültek. A hivatalos nyomozás szerint a támadás mögött egy, az al-Káida vonzáskörében álló terrorcsoport állt, amely azonban nem volt közvetlen kapcsolatban az al-Káidával. A terroristák a robbanóanyagot bányászoktól vásárolták. Számos merénylőt fogtak és ítéltek el az eset kapcsán, a legtöbb büntetést azonban Jamal Zougamet, Emilio Trashorrast és Otman El Ghanoui ben kapták – utóbbi a legsúlyosabbat: 42 ezer 924 évet.

Jamal Zougam, Othman el Gnaoui, Emilio Suarez Trashorras Forrás: Youtube

Chamoy Thipyaso: 141 ezer 078 évnyi börtönbüntetésre ítélték

2006 óta tartja a leghosszabb büntetések rekordját a Guiness-rekordok könyvében egy thai nő, Chamoy Thipyaso, akit 1989-ben ítéltek összesen 141 ezer 078 évnyi börtönbüntetésre egy akkori árfolyamon 204 millió dolláros kárt okozó piramisjáték szervezéséért, aminek 16 ezer károsultja volt.

Chamoy Thipyaso Forrás: Youtube
Erotikus fotómontázsok a XX. századból - Pierre Molinier szürreális művészete (18+)http://www.life.hu/kult/20150908-erotikus-fotomontazsok-a-xx-szazadbol-pierre-molinier-szurrealis-muveszete.htmlA francia Pierre Molinier festő, fotográfus szürreális sorozatával szinte sokkolta az 1900-as évek művészetkedvelőit. Kult--Sztárszínésznők, aki bevállaltak egy teljes filmet smink nélkülhttp://www.life.hu/kult/20150907-sztarszinesznok-halle-berry-patricia-arquette-hilary-swank-reese-witherspoon-jennifer-aniston.htmlEgy színésznő számára az egyik legfőbb értéke a szépségének és ragyogásának látszata, pláne Hollywoodban. De mi van akkor, ha egy film ennek az ellenkezőjét, sőt a teljes lecsupaszodást kívánná? A többség ilyenkor nemet mond a szerepre – mi viszont most megmutatjuk azokat az eseteket a közelmúltból, amikor nem így történt.Kult--Néhai hírességek bizarr utolsó kívánságaihttp://www.life.hu/kult/20150904-nehai-hiressegek-elizabeth-taylor-harry-houdini-dusty-springfield-bizarr-utolso-kivansagai.htmlHaláluk előtt mi foglalkoztathatja a hírességeket? Egyeseket nyilván a túlvilág létezésének kérdése, vagy hogy milyen temetést szeretnének maguknak. És mi a helyzet az utolsó kívánságokkal? Íme, három bizarr kívánság, amelyeket hírességek kértek végrendeletükben. Kult--5 filmsztár, aki kaszkadőr nélkül akciózikhttp://www.life.hu/kult/20150825-5-filmsztar-sylvester-stallone-harrison-ford-jackie-chan-jason-statham-tom-cruise-aki-kaszkador.htmlTom Cruise az új Mission: Impossible nyitójelenetében kívülről kapaszkodik egy felszálló repülőgép oldalába — ez pedig nem trükk, és nem is a dublőre játszotta el helyette. A számítógépes effektek és túlbiztosított filmsztárok korában ritka az ilyen bevállalósság, gyorsan össze is gyűjtöttük egy listára a legnevesebb, kaszkadőr nélkül is tökös színészeket.Kult--A 10 legjobb idézet Marilyn Monroe-tólhttp://www.life.hu/kult/20150820-a-tiz-legjobb-idezet-marilyn-monroetol-szerelemrol-szeretetrol-penzrol-csillogasrol.htmlMarilyn Monroe, azaz Norma Jeane amerikai énekesnő, Golden Globe-díjas színésznő és szexszimbólum. Minden nő példaképe. Ezúttal összeszedtük nektek a 10 legjobb idézetet tőle. KultOrigo15 különleges kulisszatitok kultfilmek forgatási helyszíneirőlhttp://www.life.hu/kult/20150818-tizenot-kulonleges-kulisszatitok-kultfilmek-forgatasi-helyszineirol.htmlTudtad, hogy a Gyűrűk ura szereplői szó szerint aknamezőn lépkedtek? És hogy a 300 forgatásán hány napot töltött a stáb szabad ég alatt? Vagy hogy jártak-e a Keresztapa hősei Corleone városában? Mindezekre és még számos más kérdésre híres filmek forgatási helyszíneiről most választ kapsz.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.