Sörimádók figyelem: Megnyílt a müncheni Oktoberfest

Forrás: MTI/EPA/Josef Hildenbrand -
Oktoberfest sör München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megnyílt szombaton Münchenben az Oktoberfest, a világ legnagyobb népünnepélyeként számon tartott sörfesztivál.

Az első hordó sört a hagyományoknak megfelelően a müncheni főpolgármester, Dieter Reiter ütötte csapra, az első korsó sört pedig a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer kapta a Terézia-réten ahol a kezdetektől, 1810-től rendezik a fesztivált.

Forrás: MTI/EPA/Josef Hildenbrand

"Büszke nem vagyok, de azért örülök, hogy sikerült" - nyilatkozott Dieter Reiter söröshordó-csapolói teljesítményéről. Polgármesterként ez a második fesztiválja, és jobban teljesített, mint tavaly, amikor csak a negyedik ütésre sikerült megcsapolni a hordót.

Az idei a 182. Oktoberfest. A sör minden korábbinál drágább, korsónként - vagyis literenként - 10 és 10,40 euró közötti összeget kell fizetni érte. A fesztivál október 4-ig tart, és a szervezők várakozása szerint nagyjából 6 millió látogatót vonz a bajor fővárosba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.