Így lehetsz még felelősségteljesebb kutyatartó

Forrás: Thinkstock -
zene kulturális programajánló kultúra hétvége program programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell kutatónak lenni ahhoz, hogy rájöjj, hogyan lehetsz még felelősebb kutyatartó. De ha mégis kutató szeretnél lenni, irány a Kutatók Éjszakája. Ha inkább az életminőségeden javítanál, sportolnál, vagy valami igencsak Szemrevalóra vágysz, a Life.hu tippjeivel ezeket is megvalósíthatod.

1. EB OVO Piknik
Szeptember 27.
Szabadság tér

Van még probléma a kutyás életmód körül? A felelős városi kutyatartást népszerűsítő egyesület, az EB OVO Egyesület idén arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy a kutyatartók egyre tudatosabbak legyenek, ezért egész napos kutyás pikniket rendez szeptember 27-én vasárnap, az V. kerületi Szabadság téren. Céljuk a kulturált kutyatartás népszerűsítése egy példamutató integrált program keretében, ahol kutyás és nem kutyás, felnőtt és gyerek, belvárosi és vidéki emberek is jól érezhetik magukat. Kutyavécé-tesztelés is lesz, mindenki megtanulhatja, hogyan szoktassa vécére a kedvencét, illetve a kutyaparkolóról is hallhatnak érdekességeket a Szabadság térre látogatók.
A sok szakmai programon kívül látványos kutyás bemutatók, egész napos gyerekfoglalkozások, 11 órakor Huzella Péter gyerekkoncertje, kézműves vásár, és a Vizslafotózás jóvoltából kutyás fotózkodás is színesíti a napot. A pikniket a Magyar Császári Pillanatművek koncertje zárja este 18 órakor.

Forrás: Thinkstock

2. Szemrevaló Filmfesztivál
Szeptember 24. - október 3.
Művész mozi

Szeptember 24. és október 3. között a budapesti Művész moziban a legfrissebb német, osztrák és svájci filmeket felsorakoztató Szemrevaló filmfesztivál a mai európai társadalmak számára fontos kérdéseket is felvet. A Talajt vesztett fiatalok szekcióban három film látható, köztük a fesztivál nyitófilmje, az idei Berlinale Ezüst Medve-díjat nyert Victoria. A migráció problematikájával foglalkozik az Ifjak és erősek - melynek egyik forgatókönyvírója, Martin Behnke Budapestre látogat - és az Új világ, amelynek rendezőjével, Anna Thommennel szintén találkozhat a magyar közönség. A tavalyi Berlinalén queer-filmdíjjal kitüntetett, A kör című dokumentumfilm pedig két férfi szerelmén keresztül a 40-es években alakult svájci melegszervezet történetét mondja el. Ne hagyd ki, garantáltan szemrevaló program lesz.

3. District Battle Run
Szeptember 26.
Margitsziget

Egy különleges formátumú versenyt szervez a főváros futóinak az Adidas szeptember 26-án a Margitszigeten. A District Battle Run elnevezésű, ingyenes rendezvényen a futók az általuk legjobban szeretett kerületnek ajánlhatják fel összegyűjtött kilométereiket. A legtöbb kilométert gyűjtő kerület 1 000 000 Ft támogatást kap meglévő vagy új futóútvonal kijelölésére. Az 5,3 kilométeres távra Béres Alexandrával lehet majd bemelegíteni.

Forrás: Thinkstock

4. Életminőség Fesztivál
Szeptember 27.
Ferencvárosi Művelődési Központ

Az Életminőség Fesztiválon a látogatók megismerkedhetnek a női minőséggel, a női-férfi együtthatással az egység és a harmónia jegyében, az egészséget segítő életmóddal
és táplálkozási irányzatokkal, a táplálék intolerancia kezelésének szelíd gyógymódjával, öko-háztartás rejtelmeivel, a környezettudatos életvitel lehetőségeivel, az örömteli és rendszeres testmozgás módszereivel.
A workshopokon lehetőség lesz paleo kenyér sütésre, kozmetikumok keverésére, fűszerek ültetésére, és természetes mozgásformákkal is ismerkedhetsz.

Forrás: Thinkstock

5. Kutatók Éjszakája
Szeptember 25.
Ericsson K+F Központ

Szerinted nem lehetnek a lányok mérnökök? Velünk ellentétben ezt sokan így
gondolják, ezen szeretnénk változtatni. A Kutatók Éjszakáján a gyerekeknek, szülőknek, tanároknak és úgy egyébként mindenkinek megmutatják, hogy a mérnöki munka nem varázslat, csak kreativitás kell hozzá. Minden bonyolult eszköz működését meg lehet érteni és ezeket meg is lehet építeni -lányoknak és fiúknak, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. Érdekesen hangzik, igaz? Irány a Kutatók Éjszakája!

Fotó: Pribil Ádám/Facebook/Kutatók Éjszakája

6. Esti Kornél koncert
Szeptember 26.
A38

Szombaton az A38-on lép fel az Esti Kornél, a Képzelt Város és a The Immigrants társaságában. A koncertek után Tesco Disco party lesz a Hajó gyomrában, ami csak egyet jelenthet: óriási táncolást. Pörögj hétvégén a legmenőbb hajón!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.