Elhunyt Ellis Kaut, a rosszcsont kobold, Pumukli megalkotója

kobold Ellis Kaut Pumukli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Életének 95. évében elhunyt Ellis Kaut, az apró, vörös hajú rosszcsont kobold, Pumukli "szülőanyja". A német írónő lányának közlése szerint csütörtök reggel hosszú betegség után halt meg egy München közeli otthonban.

Kaut több mint ötven éve mutatta be a világnak a később világhírűvé vált koboldot. Azóta Pumukli rádiójátékokban, televíziós sorozatban és könyvekben tűnt fel, de még - ahogy az egy igazi hírességhez méltó - bélyegen is szerepelt.

Az írónő az utolsó időkig figyelemmel követte kis koboldja "életét". Nem tetszett neki például az a fogyasztókúra sem, amelyen Pumukli átesett, amikor a stuttgarti Kosmos Verlag egy új kiadáshoz újrarajzoltatta a figura alakját. Jan Sasse illusztrátor egy sportosabb és vékonyabb Pumuklit teremtett. Ellis Kaut lánya, Uschi Kaut és a rajongók részéről érkező kritikák miatt azonban Pumukli hamar visszakapta zöld nadrágjából kitüremkedő pocakját.

Pumukli és Eder mester meséjén generációk nőttek fel, nemcsak Németországban, hanem Magyarországtól kezdve Spanyolországon át Franciaországig. A rosszcsont kobold és az asztalosmester történetei még Kínát is meghódították.

Ellis Kaut novemberben lett volna 95 éves.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.