Feketére fel! Ma van a kávézás világnapja

Forrás: Thinkstock -
világnap espresso kávézás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csodás nap ez a mai. Egy olyan dolgot ünneplünk, amely mindenkit felébreszt, finom, és még egészséges is. Kitaláltad már, mi az? Bizony, a kávé.

A '80-as évek óta minden évben szeptember 29-én ünneplik világszerte a kávét. Akciókkal, kávékülönlegességekkel készülnek számos városban az eszpresszók és kapucsínók szerelmeseinek.

Mi a divat most kávé-fronton?

El sem tudod képzelni a reggeleket egy bivalyerős eszpresszó vagy egy habos kapucsínó nélkül? Eláruljuk, min ügyködnek mostanság a baristák.

Ha ma teheted, járd körbe kedvenc kávézóidat, ugyanis a legtöbb helyen nem csak szuper akciókba futhatsz bele, hanem ráadásul olyan programokat is találhatsz, mint az Ásításpárbaj a Ferenciek terén vagy a kávékóstoló az Eiffel-téren.

Forrás: Thinkstock

Ők ülnek minden kávézóban

Ahány ember, annyi szokás, erről már számtalanszor megbizonyosodtunk. De körülnéztél már például egy kávézóban, melyek azok az embertípusok, akik mindig megtalálkatóak körülötted? Mi megtettük.

Összeszedtünk néhány érdekes tényt a kedvenc meleg italodról!

  • Nem kell kidobnod a zaccot, miután lefőtt a kávé, ugyanis rengeteg dologra haszosítható. Itt össze is szedtük ezeket.
  • A kávé egy arab szó, eredetileg azt jelenti, "a bab bora".
  • A világon évente 500 milliárd csésze kávé fogy el.
  • A legtöbb kávét az USA-ban, Franciaországban és Németországban isszák.
  • És a kedvencünk:

    Korábban Törökországban érvényteleníthették a házasságokat, ha a férj nem biztosított elég kávét feleségének.

Soha sem látte máccsiátó!

Az éttermekbe, bárokba, kávézókba érkező vendégek közül sokan teljesen rosszul ejtik ki egyes idegen nevű ételek, italok nevét. Összeszedtük a leggyakoribb hibákat, hogy ne te legyél az a vendég, akinek az ekszpresszóján vagy a gnoccsiján röhög a fél személyzet. Tanulságos cikk következik!
/1503/A_leg20153916486
November elején érkezik Cristiano Ronaldo filmjehttp://www.life.hu/kult/20150929-cristiano-ronaldo-focistarol-keszult-film-november-elejen-erkezik-a-mozikba.htmlCristiano Ronaldo júniusban saját Twitter-oldalán jelentette be, hogy dokumentumfilm készül róla. Kult--Magyar fotós képe látszik a Castle című sorozatbanhttp://www.life.hu/kult/20150928-magyar-grafikus-kepe-latszika-castle-cimu-sorozatban.htmlA 22 éves Borsi Flórát nagy megtiszteltetés érte. Világszerte népszerű amerikai sorozatban jelent meg az egyik alkotása. Kult--Szabadságot a mellbimbóknak! 100 nő, 100 pucér fotóhttp://www.life.hu/kult/20150928-nadia-lee-cohen-brit-fotos-100-meztelen-no-szepseget-mutatta-meg.htmlA brit fotós, Nadia Lee Cohen nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy megragadja azt a közös pontot, ahol 100 nő, vagyis 100 különböző egyéniség összeér: a szépséget. KultOrigoBródy János a tehetségkutatókról: "Mindenki színjátékot játszik, a zsűritagok is, én ebben nem akarok részt venni"http://www.life.hu/kult/20150928-brody-janos-a-tehetsegkutatokrol-beszelt.htmlBródy Jánossal készített nagyinterjút az Origó. A közéleti aktualitásokon túl, természetesen a zenéről, a magyar zene helyzetéről és a tehetségkutató műsorokról is szó esett. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoVáó! Így táncol egy pár a Szürke ötven árnyalata zenéjérehttp://www.life.hu/kult/20150927-dogos-tancot-mutat-be-egy-par-a-szurke-otven-arnyalata-zenejere.htmlElképesztően szexire sikeredett egy fiatal táncos pár, Daniel és Desiree közös tánca, melyet Beyoncé: Crazy In Love című számára adnak elő. KultOrigoA 8 legjobb idézet a szerelemrőlhttp://www.life.hu/kult/20150926-a-nyolt-legjobb-idezet-a-szerelemrol.htmlTegye fel a kezét az, aki soha nem volt még szerelmes. A szerelem jön és lecsap, akár akarjuk, akár nem. Lehet felemelő, izgalmas, de ugyanúgy lehet fájdalmas, esetleg beteljesületlen. Íme, 10 szuper idézet erről a különös érzésről. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.