Egy kis adrenalinra vágysz? Segítünk!

Forrás: www.artmoments.hu -
zene kulturális programajánló kultúra hétvége program tánc programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most aztán tényleg minden művészlelkű hódolhat szenvedélyének. Lesz zene, tánc, színházi előadás és minden, ami szemnek ingere október második hétvégéjén.

Reel Rock Tour
Október 8-9.
Corvin mozi

Október 8-án és 9-én a Reel Rock Tour Budapestre érkezik. A mozivásznon most olyan sportolókkal találkozhattok, mint Alex Honnold, Tommy Caldwell, Kevin Jorgeson, Jimmy Webb, Daniel Woods és a filmkészítők megemlékeznek a nemrég elhunyt Dean Potter-ről is. A közel 100 perces filmválogatás izgalmas és színes programot kínál, ami mindenkit felpörget!
Garantált adrenalinfokozó program!

Forrás: Facebook/Reel Rock Tour Hungary

Art Moments fesztivál
Október 15-31.
Több helyszínen

Október 15. és 31. között nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Budapesten
az ország egyik legsokoldalúbb vizuális művészeti fesztiválja, az Art Moments. Az idén 3
fő helyszínen zajló programsorozat az „Art Around Us” (a minket körülvevő művészet) szlogen köré szerveződik, kiállítói a Közel-Keletről, Európából és Magyarországról érkeznek.
Sokakban nem tudatosul, hogy a művészet a mindennapjaink része, együtt élünk vele, ugyanúgy

ott van a városban, az utcákon, akár egy-egy szép épületben, jól sikerült graffitiben, festői
panorámában, gondosan kialakított térben, vagy az aluljáróban Mozartot játszó utcazenész hegedűjátékában, mint otthon a falra kitett képekben, egy borosüveg címkéjében vagy egy szépen
megtervezett könyvborítóban.
Látogass el az Art Moments fesztiválra, és hamar rájössz, a művészet nélkülözhetetlen!

Forrás: www.artmoments.hu

Art Market Budapest
Október 8-11.
Millenáris

Ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a közönség előtt az Art Market Budapest, Magyarország legnagyobb művészeti kiállítása.Az Art Market Budapest 2015 egyik különlegessége a GUEST BALKAN elnevezésű vendégprogram, amely a Nyugat-Balkán országainak művészetét állítja fókuszba. A vásár helyszínén látható kiállítási anyag mellett szakmai programok és szatellit események formájában Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Koszovó, Macedónia, Montenegró, Szerbia és Szlovénia művészete mutatkozik be. Az Art Market Budapest helyszínén a tucatnyi kiállító által berendezett, mintegy félezer négyzetméter összterületű kiállítási területen felül My Sun for Gunja címen vezető horvát művészek alkotásaiból a MOL Csoport által támogatott külön tárlat kerül bemutatásra.
Ritka művészeti csemegének ígérkezik az a BALTIC TRIANGLE címen létrejövő kiállítási egység is, amelyben a három balti ország összesen hat galériája mutatja be művészeti választékát.
Ezt nem érdemes kihagyni!

Forrás: www.artmarketbudapest.hu

Cseppkánon - Elered az eső a színpadon
Október 9.
Müpa

Az Artus, Goda Gábor társulata új bemutatóra készül október 9-én a Müpa Fesztiválszínházában. Az előadás a Cafe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében kerül színpadra, együttműködésben a Nemzeti Táncszínházzal. A
produkció nem csupán táncelőadás, műfaji meghatározása szerint interferencia. Koncert, színház és táncelőadás is egyben.

Forrás: Facebook/Cseppkánon // Hogy vagy Hérakleitosz?

2016 zenei szenzációja
2016. március 11-12.
Budapest Kongresszusi Központ

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa Budapesten ad koncertet nem más, mint a londoni West End és a New York-I Broadway legújabb legnagyobb sztárjával, Kerry Ellis-szel!

A két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európára is kibővítik és a térségben 11 koncertet adnak jövő márciusban. Magyarországot az a megtiszteltetés érte, hogy a Danubius Music szervezésében ebből két előadás a Budapest Kongresszusi Központban, Budapesten lesz március 11 és 12-én.

Forrás: Danubius Music

BODYSCAPE: Dar Winners
Október 8, 9.
Trafó

A színpadon keletkező futurisztikus, vibráló világ sokrétegű terekből, folyamatos, ismétlődő mozdulatokból épül fel. Eltúlozva szembesít életünk robotikus, technokrata mivoltával. Klónok, virtuális valóság, transzhumanizmus. Figyelem, magával ragadó produkcióval vár a Bodylotion a Trafóban!

Forrás: Facebook/BODYSCAPE: Dar Winners - premier
Törőcsik Mari jól van és boldoghttp://www.life.hu/kult/20151002-torocsik-mari-jol-van-es-boldog.htmlA gálán, amelyet a Színház- és Filmművészeti Egyetem fennállásának 150. évfordulójára rendeztek, a Kossuth-díjas Törőcsik Mari volt az első fellépő. Kult--162-es IQ-ja van a 12 éves kislánynak - Magasabb, mint Einsteinéhttp://www.life.hu/kult/20150807-12-eves-kislany-iqja-magasabb-mint-einsteine.htmlÉdesapja vitte el a 12 éves Nicole Barrt a Mensa IQ-tesztre. Számított rá, hogy a kislány jól fog teljesíteni, de az eredménytől mindenki dobott egy hátast. KultOrigoBüszkék lehetünk! 11 magyar egyetem a világ legjobbjai közötthttp://www.life.hu/kult/20150808-11-magyar-egyetem-a-vilag-legjobbjai-kozott.htmlTizenegy hazai egyetem került a világ legjobb kétezer egyeteme közé a University Ranking by Academic Performance rangsorban.Kult--Így ünnepli születésnapját egy híres énekeshttp://www.life.hu/kult/20150909-kulturalis-programajanlo-szeptember-10-13.htmlBérczesi Robi művészi előadói esttel, a Wellhello ismét elnöki koncerttel készül. A Müpa remek előadással csalogat, a Gyulyásfesztivál pedig igazi magyaros ízekkel. Ráadásul vasárnap a Magyar Dal Napja, így egy jó koncert szinte kötelező. Nos, akkor hova is mész a hétvégén? KultThinkstockHugh Jackman lehet az új James Bondhttp://www.life.hu/kult/20150906-hugh-jackman-lehet-az-uj-james-bond.htmlFelröppent a hír, hogy Daniel Craig a következő James Bond rész után nem vállalja tovább a szerepet. Kult--Daniel Craig: "James Bond nőgyűlölő, szexista és magányos"http://www.life.hu/kult/20150901-daniel-craig-szerint-james-bond-szexista-es-nogyulolo.htmlDaniel Craig nem szívesen töltene időt a karakterével, azaz James Bonddal, szerinte ugyanis nem túl szimpatikus ember.KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.