Két magyar táncos a főszereplője a Lord of the Dance showjának

Forrás: Brian Doherty -
Michael Flatley táncos Lord of the Dance főszereplő show
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hazánkba érkező világhírű produkcióban két magyar táncost Papp Zoltánt és Krén Andrást is láthatjuk majd.

A Dangerous Games című showban, melyet Michael Flatley 2014-ben több hónapig tartó munkával koreografált és rendezett újra, András, a Lord (a Tánc Ura) Zoltán pedig, a Dark Lordot (a Sötét Nagyúr) szerepében bizonyít majd.

Forrás: Brian Doherty

„Michael Flatley számunkra egy legenda, akitől mindig lehet újat tanulni. Így volt ez a tavalyi hosszú próbafolyamat során is. Maximális koncentrációt követelt mindenkitől és a maximumot hozta ki mindenkiből. A vadonatúj előadásban megtartottuk a legjellegzetesebb táncokat és új koreográfiával egészítettük ki. Az új részekkel modernebb lett a produkció. Új jelmezek is készültek, még nagyobb LED kijelzők kerültek a háttérbe, amik fantasztikus látványt nyújtanak. A zenét újra hangszerelték és így teljesebb lett a hangzás is." – mondta el a megújult produkció kapcsán Papp Zoltán, aki a turné során nem csak főszereplő, hanem a táncosok vezetője is.

Zoltán mesélt arról is, hogy milyen érzés lesz a magyar közönség előtt fellépniük: „András a mostani turnéban kezdett el főszerepben táncolni – eddig a tánckar tagja volt –, így még csak egyszer volt lehetőségünk egymással szemben állni a színpadon. Nagyon furcsa volt, hiszen ő nagyon jó barátom és egyben a barátnőm öccse is. Sok időt töltünk együtt akkor is, amikor éppen nem turnézunk, együtt járunk focizni, gokartozni. Így nehéz a színpadon ellenfélként egymásra néznünk és a karakterben maradnunk. Ezért sokat kellett gyakorolnunk a turné előtt! Nem tudom, hogy milyen érzés lesz majd októberben a hazai közönség előtt, főként Budapesten, mindkettőnk szülővárosában, a családjaink előtt fellépni. Az biztos, hogy nagyon várjuk már a pillanatot, amikor összecsapunk: két magyar a legnagyobb táncprodukcióban, a két legnagyobb főszerepben!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.