A filmvászon leghalálosabb bérgyilkosai

A profi film Collateral - A halál záloga Ponyvaregény bérgyilkos Szellemkutya Leon, a profi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már játsszák a mozik az idei év egyik legjobb és legkeményebb filmjét: a Sicario - A bérgyilkos kapcsán pedig utánanéztünk a címben jelzett foglalkozás legjelesebb képviselőinek. 

A szamuráj (1967)

A franciák különösen a bérgyilkosos bűnfilmekben erősek, erre példa A szamuráj is, mely a rendezőlegenda Jean-Pierre Melville és a hideg tekintetű férfiszépség, Alain Delon közös alkotása. A film főhőse egy magányos bérgyilkos, akinek egyik munkája rosszul sül el, így szembe kell szállnia a világgal, mely történet egyébként a témával foglalkozó mozik egyik alapsémája.

A Profi (1981)

Kultuszfilm nálunk és Franciaországban is, egyben Jean-Paul Belmondo lényének esszenciája: egyszerre kiábrándult és vicces, férfias és romantikus. A film, mely egy francia titkosszolgálati bérgyilkos félrecsúszó afrikai küldetését meséli el, és amely sokat köszönhet Morricone klasszikussá vált filmzenéjének is.

Leon, a profi (1994)

Bérgyilkosság és gyereknevelés? Leon a szomszédjában lakó kislányt menti meg a szülei megölése után, sőt később is védelmeznie kell. A kicsi Natalie Portmannek pedig megtetszik a pótapa foglalkozása.

Ponyvaregény (1994)

Jules és Vincent ügyeket intézMarcellus Wallace úr számára, ami magában foglalja a nem kívánatos személyek másvilágra küldését is. Közben pedig megbeszélik, meddig lehet elmenni egy lábmasszázzsal, és mit adnak a krumpli mellé Hollandiában.

Szellemkutya (1999)

A középkori szamurájok és a modern bérgyilkosok közti hasonlóságot nem egy film felfedezte, de talán egyik sem bontotta ki olyan gyönyörűen, mint a Jim Jarmusch rendezte egyszerre filozofikus és játékos sorsdráma.

Collateral (2004)

Egyetlen éjszaka, öt célpont, egy taxi, és egy bérgyilkos a hátsó ülésen. A Tom Cruise alakította likvidálási magánvállalkozó feladata egy bírósági ügy tanúinak kiiktatása, ehhez pedig kénytelen egy taxi és sofőrje cseppet sem lelkes segítségét is igénybe venni.

Kill Bill 1-2. (2003-2004)

Mi volt a Menyasszony, mielőtt a halálból visszatért bosszúálló angyallá lett volna? Hát bérgyilkos! És kiket tesz el sorban láb alól? A világ leghalálosabb bérgyilkoscsapatának tagjait, saját egykori kollégáit, a végén természetesen a főnökkel, Billel.

Nem vénnek való vidék (2007)

Javier Bardem leghátborzongatóbb frizurája az általa játszott leghátborzongatóbb figurához kötődik: az emberek életét pénzfeldobással eldöntő Chigurh maga az érzelemmentes és kérlelhetetlen Halál a Coen testvérek modern vadnyugati remekművében.

Erőszakik (2008)

A bérgyilkosok is vakációznak néha, főleg, ha egy félresikerült meló után küldi el őket a főnök, hogy húzzák meg magukat. Jelen esetben Bruges-ben, ami elsőre unalmasnak tűnik, de aztán annál több izgalmat tartogat ebben a fekete humorú, zseniális párbeszédekkel teli filmben.

Sicario - A bérgyilkos (2015)

Sokan már most az év legjobb filmjeként emlegetik a Sicariót, melyben az amerikai kormányügynökségek egy kis csapatot küldenek át Mexikóba, az egyik drogbáró levadászása céljából. A csapatnak tagja egy profi kolumbiai bérgyilkos is, Benicio Del Toro alakításában.

Sokkolta a rajongókat a Walking Dead legújabb része - Spoiler!http://www.life.hu/kult/20151028-a-walking-dead-egyik-nepszeru-karakteret-nyirtak-ki-az-alkotok-a-rajongok-duhosek.htmlA sorozat egyik legbrutálisabb és legizgalmasabb részét láthattuk legutóbb. Az egyik olyan karakter halálát nézhettük ugyanis végig, aki már az elejétől fogva fontos szerepet játszott a csapat életében. Kult--10 Julia Roberts-film, amire mindig emlékezni fogunkhttp://www.life.hu/kult/20151028-julia-roberts-szineszno-10-legemlekezetesebb-filmje.htmlOktóber 28-án ünnepli 48. születésnapját minden idők egyik legsikeresebb színésznője, Julia Roberts. Ez alkalomból a Life.hu összegyűjtötte a világsztár 10 olyan filmjét, amelyeket sem mi, sem pedig az utókor nem fog elfelejteni. Kult--Bond-lány újratöltve: 78 évesen burkolózott újra aranyba Shirley Eatonhttp://www.life.hu/kult/20151024-shirley-eaton-bond-lany-50-ev-elteltevel-ujra-aranyra-festette-magat.htmlBiztosan sokan emlékeznek még az egyik leghíresebb Bond-lányra, Shirley Eatonre, akinek testét a legendás Goldfinger című részben aranyra festették. A most 78 éves színésznő, több mint ötven évvel kultikus szerepe után újra aranyba boríttatta meztelen porcikáit. KultAFPÍme, az öt kedvenc idézetünk az "Így jártam anyátokkal"-bólhttp://www.life.hu/kult/20151024-ime-az-ot-kedvenc-idezetunk-az-igy-jartam-anyatokkalbol.htmlÉvekig izgultunk lélegzetvisszafojtva, mire végül kiderült, ki Ted gyermekeinek az anyja. Addig is minden alkalommal könnyesre nevettük a szemünket Barney, Robin, Ted, Lilly és Marshall kalandjain, most pedig összegyűjtöttük nektek a kedvenc idézeteinket a soroaztból. Kult--Adele új dala felrobbantotta az internetethttp://www.life.hu/kult/20151023-adele-enekesno-uj-dala-felrobbantotta-az-internetet.htmlAz énekesnő visszatért, nem is akárhogyan! KultOrigoJön a Doktor Szöszi folytatása?http://www.life.hu/kult/20151026-reese-witherspoon-szivesen-bujna-ujra-doktor-szoszi-borebe-a-folytatas-kerdeses.htmlHollywood legújabb hírei szerint a gyönyörű Reese Witherspoon hamarosan újra a szőke ügyvédnő bőrébe bújik, és visszatér a mozivászonra. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.