Nemes Jeles László kritikus Belgium elismerés Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan a világ számos országában jegyet válthatnak a Saul fiára a nézők; az első állomás Belgium, ahol szerdától multiplex mozik is elkezdték adni Nemes Jeles László Oscar-gyanús filmjét. A helyi kritikusok a legnagyobb elismerés hangján írnak a magyar filmről – írja az Origo.

Belgiumban mindig odafigyelnek a cannes-i díjazott filmekre, de a Saul fiá-t övező érdeklődés a szokásosnál is nagyobb, miután Nemes Jeles László múlt héten személyesen is bemutatta a filmet egy teltházas brüsszeli elővetítésen és a legjelentősebb belga filmfesztiválon, Gentben.

Forrás: Mozinet

A szerdán kezdődő mozihéten 280 vetítést tartanak a Saul fiá-ból Belgiumban, Nemes Jeles filmjét Brüsszelben az UGC és a Kinepolis multiplex hálózat is műsorra tűzte. A Saul fia promóciója során egyébként repkednek a szuperlatívuszok; a plakátokon és a reklámokon a "felejthetetlen", "lenyűgöző", "kivételes" és "az év legerősebb filmélménye" lelkendezések olvashatók.

Belgium második legnagyobb példányszámú francia nyelvű napilapja, a La Libre Belgique szerdai számának címlapján mesterműnek nevezi a magyar filmet, kulturális mellékletének borítóján pedig az idei cannes-i kínálat legfontosabb alkotásának titulálja.

A Saul fia versenyben van az Oscar-díjért

A cannes-i siker után újabb hatalmas elismerést kaphat Nemes Jeles László holakusztfilmje, a Magyar Nemzeti Filmalap filmszakmai döntőbizottságának öt tagja ugyanis a Saul fiát nevezte a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában az aranyszoborért. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.