2,4 millióért kelt el John Lennon egykori gitárja

John Lennon aukció zeneszerzés The Beatles millió gitár eladás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A The Beatles frontembere állítólag ezen a hangszeren szerezte többek között a Love Me Do és a Want to Hold Your Hand című számokat.

700 millió forintnak megfelelő összegért kelt el John Lennon egykori gitárja - írja a Daily Mail. A Gibson J-160E típusú hangszert, amelyen tucatnyi híres dalt szerzett a The Beatles frontembere, szombaton vitték el egy Beverly Hills-i aukciósházból.

Forrás: AFP


John úgy szerette ezt a gitárt, hogy hazavitte, és Paul McCartney-val együtt írtak rá dalokat

- mondta el az aukciósház vezetője. John Lennon 1962 szeptemberében vásárolta a gitárt Liverpoolban 242 angol fontért. Egy évig használta, majd elcserélte George Harrisonnal, ezután sokáig nem lehetett tudni, hová került. 50 évvel ezelőtt egy kaliforniai férfi egy szakértő segítségével azonosította be a gitárt, így került az aukciósházhoz.

Sosem látott fotók kerültek elő a Beatlesrőlhttp://www.life.hu/sztarok/20150807-sosem-latott-fotok-kerultek-elo-a-beatlesrol.htmlEddig sosem látott, 1964-es fotók kerültek elő a legendás zenekarról, a Beatlesről.TV + Sztárok--Lawrence Kasdan forgatókönyvíró: "Soha többé nem csinálok Star Wars-t"http://www.life.hu/kult/20151109-lawrence-kasdan-forgatokonyviro-soha-tobbe-nem-csinal-star-warst.htmlBúcsút vesz a csillagháborús filmektől Lawrence Kasdan, a legutóbbi három epizód forgatókönyvírója.Kult--Megdöbbentő családi titok! John Lennon kegyetlenül bánt feleségévelhttp://www.life.hu/intim/20150410-john-lennon-a-beatles-egyuttes-frontembere-kegyetlenul-bant-felesegevel.htmlSenki sem gondolta volna a hippi John Lennonról, hogy ennyire kegyetlen is tudott lenni – főleg egy nővel! A nemrég napvilágot látott, szaftos pletyka szerint az énekes többször verte és féltékenységi rohamaival kínozta egykori feleségét. Intim--Kínos! Puszi helyett megcsókolta Jennifer Lawrence Natalie Dormert - Videóhttp://www.life.hu/kult/20151107-kinos-puszi-helyett-megcsokolta-jennifer-lawrence-natalie-dormert.htmlAz éhezők viadala utolsó részének londoni premierjént esett meg a kínos dolog: Jennifer Lawrence szájon csókolta kolléganőjét. A két nő jól kivágta magát és jót viccelődtek az eseten. Kult--John Lennon biszex volt? - Megszólalt a zenész özvegyehttp://www.life.hu/intim/20151014-john-lennon-a-the-beatles-legendas-zenesze-biszexualitasarol-beszelt-yoko-ono.htmlA legendás zenész egykori felesége szerint Lennon vágyott egy férfi érintésére, de soha nem bonyolódott szexuális kapcsolatba velük.Intim--Megható karácsonyi reklámon zokog az internet - Videó!http://www.life.hu/kult/20151106-ez-a-karacsonyi-reklam-lattan-neked-is-kicsordul-a-konnyed-meghato-video.htmlMinden évben alig várjuk John Lewis ötletes, és legtöbbször igencsak könnyeket fakasztó karácsonyi reklámszpotjait. Idén egyenesen a Holdra repülünk! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.