Véget ért a Downton Abbey, a rajongók a karácsonyi különkiadásra készülnek

Forrás: Facebook/Downton Abbey -
karácsony Downton Abbey sorozat öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Véget ért a nagysikerű Downton Abbey című brit tévésorozat, amelynek rajongói most azt remélik, hogy a karácsonyi különkiadásból választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

Majdnem kilencmillió tévénézőt szögezett a képernyők elé a széria hatodik és egyben utolsó évadának záró része, amely vasárnap került adásba Nagy-Britanniában. A múlt század elején egy vidéki brit kastélyban játszódó Downton Abbeya szigetország egyik legsikeresebb televíziós exportcikkévé vált: az elmúlt öt évben nagyjából 120 millióan követték figyelemmel az arisztokrata Crawley család és szolgálóik életét.

Forrás: Facebook/Downton Abbey

Az utolsó részbensikertelen öngyilkossági kísérlet, esküvő és testvérviszály is volt, így nem csoda, hogy a rajongók izgatottan várják a karácsonyi különkiadást, remélve, hogy választ kapnak néhány nyitva hagyott kérdésre.

A nagyközönség mellett a kritikusok elismerését is elnyerte a sorozat, amely az Egyesült Államokban is hatalmas sikernek örvend, több mint 200 országban, köztük Ausztráliában, Oroszországban és Kínában is sugározták. A széria alkotója, Julian Fellowes szerint a kosztümös drámát eredetileg csak a brit közönségnek szánták, így a globális siker gyakorlatilag "sokkolta" a készítőket.

A sorozatnak a legmagasabb körökből is vannak rajongói: II. Erzsébet királynő és unokája, Vilmos herceg felesége, Katalin is élvezettel nézte a szériát. A brit uralkodó továbbá örömmel kutatta a sorozat esetleges történelmi pontatlanságait.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.