Legendás párosok: férj és feleség együtt a filmvásznon

házasság film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tengernél című új filmben Angelina Jolie és Brad Pitt a mozivásznon is férjet és feleséget alakít – ebből az alkalomból összegyűjtöttünk olyan híresen emlékezetes eseteket, amikor színész házaspárok a kamera előtt is egymáséi lettek. ebből az alkalomból összegyűjtöttünk olyan híresen emlékezetes eseteket, amikor színész házaspárok a kamera előtt is egymáséi lettek.

A hosszú álom (1946)

Lauren Bacall mindössze 19 éves volt, amikor modellként felfigyeltek rá, és élete első filmjében rögtön a legendás Humphrey Bogart mellett játszhatott. Ez volt a Szegények és gazdagok 1944-ben, egy évvel később Bacall pedig férjhez ment a nála 25 évvel idősebb férfihoz, és annak haláláig együtt is maradtak, számos közös filmet forgatva. Közülük a leghíresebb talán A hosszú álom, melyben Bogart a neki olyannyira jól álló cinikus magánnyomozót, Bacall pedig a neki olyannyira jól álló femme fatale-t alakította, egy film noir klasszikust teremtve.

Nem félünk a farkastól (1966)

Elizabeth Taylor és Richard Burton kétszer házasodott össze és kétszer vált el – viharos szerelmük pedig az együtt forgatott filmjeik közül a Nem félünk a farkastól jeleneteiben visszhangzott leginkább. Hisz itt házaspárt is játszottak, méghozzá olyat, akik egymás vérét szívják, és egy fiatalabb párral játszanak kegyetlen játékot – a figyelmesebbeknek feltűnhet a párhuzam a friss Angelina Jolie-rendezéssel, nem véletlenül.

Sok hűhó semmiért (1993)

A két nagyszerű angol színész, Emma Thompson és Kenneth Branagh épp házasságban élt akkor, amikor utóbbi megrendezte egy nagyszerű angol drámaíró, bizonyos William Shakespeare művéből ezt az önfeledt komédiát. Melyben szintén szerelmeseket alakítottak, csak épp olyanokat, akik az istennek sem akarnak rájönni, hogy azok.

Az élet szép (1997)

Mindenki arra emlékszik az Oscar-díjas olasz film kapcsán, hogy milyen bravúrosan tudta ötvözni a holokauszt témáját az életigenléssel és a humorral, arról pedig kevesebb szó esik, hogy ez egyben egy gyönyörű szerelmesfilm is, amelyben a rendező és főszereplő Roberto Benigni a filmbeli feleségét és élete szerelmét a valódi feleségével játszatta el.

Tágra zárt szemek (1999)

Ami most Angelina Jolie és Brad Pitt, az volt a kilencvenes évek végén Nicole Kidman és Tom Cruise: Hollywood első számú sztárpárja. Épp ezért számított szenzációnak, hogy a legendás Stanley Kubrick utolsó filmjében egy fájdalmasan önmagukat és a kapcsolatukat boncolgató házaspárt játszottak el. Ami után nem sokkal szépen el is váltak.

Víkend (2015)

A magyar filmtörténetben is előfordultak együtt dolgozó neves színész házaspárok, a legutóbbi ilyen eset pedig még csak pár hetes: a Víkend című filmben Gryllus Dorka és Simon Kornél játszott férjet és feleséget. Akik egy eldurvuló erdélyi vadászhétvégén a házasságukat is kénytelenek alapjaiban átértékelni.

A tengernél (2015)

Angelina Jolie jó ideje már nem a kamera előtt, hanem mögötte szeret inkább lenni, a legújabb, saját maga írta és rendezte filmben viszont szerepet vállalt újra – és a hírek szerint utoljára. A filmbeli férjét pedig az igazi férje, azaz Brad Pitt játssza: ők ketten egy olyan, válságban lévő amerikai házaspárról mesélnek, akik a hetvenes évek Franciaországában érkeznek egy tengerparti üdülőhelyre, afféle párterápiaként.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.