Street food és 3D-s fényfestés – Karácsony előtt ünneplőbe öltözik a Szent István tér

Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál -
karácsony advent street food show vásár Bazilika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különleges látvánnyal, nagyszerű ízekkel és lebilincselő programokkal várják az érdeklődőket a Szent István téri adventi vásáron: streed food árusokkal, korcsolyapályával és 3D-s fényfestéssel készülnek a szervezők. 

November 27-től öt héten keresztül a street food jeles képviselői kínálják majd igazi gasztro ínyencségeiket a téren és a Zrínyi utca teljes hosszában, lesz alkalom közös mézeskalácssütésre is, míg a legkisebbek jégre szállva hódolhatnak a legkedveltebb téli sportnak. Az isteni forralt borokkal a kezünkben számos kézműves ajándéktárgy közül válogathatunk majd, de a kortárs dizájn szerelemesei is találhatnak szeretteiknek (vagy akár saját maguknak) kedves ajándékokat.

Forrás: Facebook/Adventi Ünnep a Bazilikánál

Esténként pedig a Bazilika ezer négyzetméteres homlokzatán minden fél órában színpompás, karácsonyi ihletésű rövidfilmek kelnek életre 3D-ben.

Gasztrokalandok a vásáron

A vásáron két éve debütált street food az idén az egész Zrínyi utcát uralja majd: az utcát teljes hosszában gasztro kiállítók töltik meg különleges ételekkel, adventi ínyencségekkel és a nemzetközi konyha ízeivel. A Sas utcától a Széchenyi térig a legmenőbb hazai food truckek és street food kiállítók sorakoznak majd fel, többek között a ZingBurger, a KolBice, a BudDog, a Paneer, a MexKitchen, a Balkán Grill, a Paneer, a DiVino és a Korhely. A több mint harminc kiállító utcai étkezésre komponált palacsintával, grill szendvicsekkel, levesező bárral, újhullámos lepénnyel és lángossal, pljeskavicával, olasz édességekkel és sós finomságokkal készül. 2016. január 1-jén pedig a gasztrokavalkádot Lencse Nappal zárja a vásár az újévi hagyományoknak megfelelően.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.