Harkányi Endre: "Ha ezt a kevés pénzt nem éri meg, hogy tagja legyek a Vígnek, akkor rendben van"

Forrás: MTI -
Harkányi Endre Eszenyi Enikő Vígszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Blikk arról ír, hogy pert fontolgatott Harkányi Endre, amikor kiderült, a Vígszínház vezetése csökkentett fizetéssel járó új szerződést akar adni neki. Később úgy döntött, mégsem tereli jogi útra az esetet, ugyanis a felmondása ellenére még munkakapcsolatban áll az Eszenyi Enikő vezette intézménnyel.

"Nagyon nem érzem jól magam, amiért így kell búcsúznom az intézménytől, ahol sok évtizedet eltöltöttem"mondta a Blikknek a Kos­suth-díjas színművész a hétfő esti Gundel Művészeti Díj díjátadóján. A napilap állítása szerint a színész külön megkérte a rendezőket, nehogy véletlenül Eszenyi Enikő mellé kelljen ülnie, aki történetesen a díjakat odaítélő kuratórium egyik tagja.

Forrás: MTI

"Szomorú vagyok, mert az ott eltöltött évek alatt érdemeltem ki az összes díjamat, köztük a Gundel-díjat is. Az igazat megvallva egyébként jogukban állt a fizetéscsökkentés, mert nyolcvan előadásra szólt a szerződésem, és nem teljesítettem, csak hatvanhetet. Ugyanakkor közel a felére akarták levenni a béremet, ami a színészeknél köztudottan amúgy sem magas. Rá­adásul az Előadóművészek Szövetségénél van olyan előírás, amely védi a művészeket az ehhez hasonló esetekben. Amikor ezt megemlítettem Eszenyinek, azt mondta, ez rám nem vonatkozik, mert nyugdíjas vagyok. Ha ezt a kevés pénzt nem éri meg, hogy tagja legyek a Vígnek, akkor rendben van. Eljátszom a szerepeimet, de mást nem vagyok hajlandó. Határozatlan időre szóló szerződésem van, ebbe bele lehetne jogilag kötni" - nyilatkozta Harkányi.

Eszenyi Enikő vs. Harkányi Endre - Íme, a Vígszínház közleményehttp://www.life.hu/kult/20151124-eszenyi-eniko-es-harkanyi-endre-ugyeben-a-vigszinhaz-kozlemenyt-adott-ki.htmlAhogy már írtunk róla, kitálalt a Vígszínház vezetéséről Harkányi Endre. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész harminc év után elhagyja a színházat, kollégái pedig aggódnak az idős színészért. KultMTISzínésze tálalt ki Eszenyi Enikőrőlhttp://www.life.hu/kult/20151120-harkanyi-endre-kossuth-es-jaszai-dijas-szinmuvesz-harminc-ev-utan-elhagyja-a-vigszinhazat-eszenyi.htmlKitálalt a Vígszínház vezetéséről Harkányi Endre. A Kossuth- és Jászai-díjas színművész harminc év után elhagyja a színházat. KultMTIItt a Némó nyomában folytatásának első előzetesehttp://www.life.hu/kult/20151110-itt-a-nemo-nyomaban-folytatasanak-elso-elozetese.htmlMegérkezett az első előzetes a Szenilla nyomában című filmhez. Kult--Exkluzív interjú! Így járta meg a poklok poklát Hujber Ferenchttp://www.life.hu/kult/20151022-hujbert-ferenc-onallo-show-t-csinal.htmlHujber Ferenc egy egyedülálló One Man Show keretében olyan színpadi produkcióval rukkol elő, ahol minden karaktert ő maga fog alakítani. A Broadwayen már sikeres műfaj sajátossága, hogy a csillagokból a pokolba jutott sztárok bemutatják saját élettörténetüket. A színész egy exkluzív interjúban mesélt többek közt arról, hogyan is járta meg a poklok poklát.Kult--Életműdíjat kapott Cate Blanchetthttp://www.life.hu/kult/20151018-eletmudijat-kapott-cate-blanchett-a-vasarnap-zarulo-londoni-filmfesztivalon.htmlEgy görög vígjáték nyerte el a legjobb filmnek járó díjat a vasárnap záruló Londoni Filmfesztiválon, amelyen Cate Blanchett kétszeres Oscar-díjas ausztrál színésznőt életműdíjjal jutalmazták. KultCirkuszparádét rendeznek ma a Hősök terénhttp://www.life.hu/kult/20151003-cirkuszparadet-rendeznek-ma-a-hosok-teren.htmlSzombaton mutatja be Balance című új műsorát a Fővárosi Nagycirkusz, ebből az alkalomból délelőtt a Városligetben cirkuszparádét tartanak, ahol a látogatók a látványos felvonulás mellett ízelítőt kaphatnak az új produkció számaiból is.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.