Csernus Imre idézetek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csernus Imre már akkor is megosztó személyiség volt, amikor feltűnt televíziósműsorával. Volt, aki a falta a könyveit, de sokan voltak olyanok is, akik nem voltak elragadtatva szentenciáitól. Ti melyik csoportba tartoztok? Íme, néhány idézet a neves pszichiátertől. 

"A Facebook semmi más, mint a rengeteg érzelmi feszültséggel élő, önmagát becsapó ember kompenzációs eszköze".

"Most azt mondod: szerelmes vagyok! - miközben önbizalomhiányod van. Ez azonban nem szerelem, hanem biztonság utáni vágy, amivel az a gond, hogy előbb-utóbb kialakul belőle a társfüggőség. És ez azzal fog járni, hogy amit párkapcsolatnak hívsz, az egy hatalmas játszmarendszerré és háborúvá változik. 'Hol voltál, merre voltál? Szeretsz, nem szeretsz, biztosan szeretsz? Megcsalsz, nem csalsz meg?' - Sokáig sorolhatnám a jellemző kérdéseket, amelyek mind azt eredményezik, hogy meg fog szűnni a kapcsolaton belüli bizalom".

Forrás:

"Ha minden fájdalmasat és rosszat elkerülünk, akkor honnan fogjuk tudni, mitől jó a jó? Ha nincs viszonyítási alapunk? Legyenek a rosszak akár különböző traumák, akár fájdalmak, halálesetek utáni érzések: ezek valójában szükségesek".

"Relatív dolog, hogy kinek mi a szép. Az én szememben az a szép, aki szépnek érzi magát, és úgy is viselkedik. Általában különben azt tartom szépnek, ami nem szimmetrikus. Pedig a világ azt kommunikálja, hogy legyen szimmetrikus alakod, arcod, orrod, hajad, ruhád. De szerintem magadhoz képest kell jól érezned magad".

"Azoknak, akik egyfolytában gyűjtik a lájkokat - ahogy ők szokták mondani, "lájkvadászoknak"- szükségük van a visszacsatolásra másoktól, hogy kellőképpen humorosak, szépek, kreatívak, ügyesek... amikor például egy befolyásolható, megfelelni vágyó ember kiposztol valamit, majd egy olyan valakitől kap lájkot, akitől soha korábban, azt kezdi hinni, hogy tetszik a másiknak, és sikongat egy hétig. (...) Azt hiszi, hogy menő, király, kúl. És nem látja azt, hogy egy egész rendszer vizsgálja a fogyasztói szokásait, hogy továbbra is megállás nélkül fogyasszon".

7 igazi gengszter, akinek az élete filmet ihletetthttp://www.life.hu/kult/20151127-7-igazi-gengszter-akinek-az-elete-filmet-ihletett-clyde-barrow-al-capone-henry-hill-jacques-mesrine.htmlA bostoni alvilág egykori hírhedt ura, James „Whitey” Bulger a főhőse a most bemutatott Fekete misének, Johnny Depp alakításában. A mozi mindig is imádta a gengsztereket, és gyakran vitte filmre valóban élt és rettegett bűnözők életét. Összegyűjtöttünk hét emlékezetes példát. KultOrigoSikersorozatban tér vissza a Született feleségek vörös Bree-jehttp://www.life.hu/kult/20151128-sikersorozatban-ter-vissza-a-szuletett-felesegek-voros-bree-je-marcia-cross-a-quanticoban.htmlBree, vagyis Marcia Cross az ősz sikersorozatában, a Quanticóban t az FBI igazgatójának feleségét alakítja majd.Kult--Öt szállóigévé vált idézet Woody Allentőlhttp://www.life.hu/kult/20151128-ot-woody-allen-klasszikusat-tuzi-musorra-az-urania.htmlWoody Allen világhírű amerikai rendező 80. születésnapja alkalmából öt klasszikus alkotását tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház keddtől február elejéig Budapesten.KultAFPHárom éve hunyt el Komár László - November 28-án lenne 71 éveshttp://www.life.hu/kult/20151128-november-28-an-lenne-71-eves-komar-laszlo.htmlSúlyos betegség után három éve októberben hunyt el Komár László. Felesége, Krisztina a mai napig nem tette túl magát halálán, kislánya, Karolina pedig csupán 8 éves volt, amikor elveszítette papáját. Kult--Újabb elismerés! A legrangosabb filmes listára került fel a Saul fiahttp://www.life.hu/kult/20151127-a-saul-fia-a-legrangosabb-filmes-listan-nyolcadik-helyre-ke.html2015 legjobb filmjei között hozta le a Saul fiát a világ legnagyobb elismerésnek örvendő filmes magazinja. KultOrigoHoppá! Soha nem látott fotók kerültek elő a 18 éves Madonnárólhttp://www.life.hu/kult/20151126-madonna-18-eves-korabol-kerultek-elo-soha-nem-latott-fotok.html1976-ban, a Michigan Egyetemen készültek a most előkerült fotók Madonnáról, akit akkor még nem ismert a világ. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.