Lajkó Félix kapta a legrangosabb vajdasági művészeti díjat

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo -
hegedű díj művész Lajkó Félix elismerés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lajkó Félixnek ítélték oda a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat, a legrangosabb délvidéki művészeti elismerést.

Az indoklás szerint "Lajkó Félix olyan tiszta zenét játszik, melyet önmagán keresztül szűr át. Legyen az népzenéből, bluesból vagy jazzből merítkező zene, ha tőle halljuk, azt mondjuk rá, hogy ez a +Félixé+, és általa a miénk is". A díjat decemberben adják át Újvidéken.

Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Az elismerést az utóbbi években Béres Márta színésznő, Csizmadia Anna népdalénekes és Tolnai Szabolcs rendező is átvehette. Tavaly Lajkó Félix 40. születésnapját nemzetközi koncertmaratonnal ünnepelte, valamint a kerek évfordulóhoz kapcsolódóan két lemeze is megjelent. Lajkó Félix a legközelebb december 15-én lép fel Magyarországon, Budapesten az Erkel Színházban.

14 Star Wars-tetoválás készül egyszerre a Tetoválók Éjszakájánhttp://www.life.hu/kult/20151203-kulturalis-programajanlo-december-3-6.htmlVégre itt a december! Az év utolsó hónapja is rengeteg érdekes programot és rendezvényt tartogat. Az ünnepek közeledtével karácsonyi vásárok tömkelege közül válogathatunk, a kisebbek pedig találkozhatnak a Mikulással. A tetoválások szerelmeseit egy különleges éjszaka várja, ahol számtalan extrém, és nem mindennapi mintát vehetünk közelebbről szemügyre. Nézzük, hova érdemes elmenni a héten! Kult--Hetven év után újra kiadják a Mein Kampfothttp://www.life.hu/kult/20151202-hitler-irasat-a-mein-kampfot-hetven-ev-utan-ujra-kiadjak.htmlA második világháború vége óta először jelenik meg Adolf Hitler politikai kiáltványa, a Mein Kampf. KultAFPKözös számot adott ki a Coldplay és Beyoncéhttp://www.life.hu/kult/20151201-kozos-szamot-adott-ki-a-coldplay-es-beyonce.htmlA közös dal az együttes hamarosan érkező hetedik albumán, a Head Full Of Dreamen fog szerepelni. KultÍme, az öt legjobb beszólás a ma 80 éves Woody Allentőlhttp://www.life.hu/kult/20151201-woody-allen-december-elsejen-80-eves-ezek-a-legjobb-beszolasai.htmlAz ironikus és felettébb intelligens humoráról ismert amerikai író, színész, humorista, filmrendező és filmproducer ma ünnepli 80. születésnapját. Ebből az alkalomból összegyűjtöttük Woody Allen öt legviccesebb beszólását. Kult--Adele slágere, ahogy még sohasem hallottad – Vicces videóhttp://www.life.hu/kult/20151201-adele-enekesno-hello-cimu-dala-a-the-roots-es-jimmy-fallon-kozremukodesevel.htmlAz aranytorkú énekesnő a műsorvezető, Jimmy Fallon és a The Roots együttes tagjaival együtt keltette életre a Hello című számot – egy aprócska kis csavarral. Kult--Dobó Kata játszana szerelmévelhttp://www.life.hu/kult/20151125-dobo-kata-jatszana-szerelmevel.htmlDobó Katával párja filmpremierjén találkozott riporterünk. A szép színésznő többek között elmondta, büszke a párjára, és hozzátette szívesen dolgozna kedvesével. KultFotó: Zsigmond László/Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.