Pulzáló partizás, és hegedűszó az ünnepi forgatagban

Forrás: Thinkstock -
kultúra Halott Pénz koncert szórakozás Mága Zoltán programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Igazi kulturális csemegével készültünk nektek. A zene szerelmesei most nehezen tudnak majd választani kedvükre való programot, hiszen a könnyűzenétől kezdve, a komolyzenéig mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A következő rendezvények láttán te sem tudsz majd nemet mondani. Gyerünk, vedd elő a naptárad, és jegyezd fel a következő időpontokat! 

Mága Zoltán Újévi koncert 2016

Papp László Sportaréna Budapest

2016.01.01.

A legendás tenor, Placido Domingo művésztársai, a legrangosabb teátrumok ünnepelt előadói lesznek Mága Zoltán hegedűművész sztárvendégei az újév első napján. Marcello Giordani szicíliai születésű tenor, Mario Frangoulis görög tenor, Micaëla Oeste amerikai szoprán, Ekaterina Lekhina Grammy-díjas orosz sztárszoprán, és a kárpátaljai születésű magyar operacsillag Georgina von Benza kápráztatja el a közönséget a VIII. Budapesti Újévi Koncerten. Törőcsik Mari és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színészei pedig immár második alkalommal köszöntik az új esztendőt a hegedűművésszel a teltházas Arénában. A hazai könnyűzenei élet kiválóságai közül Szulák Andrea, Szekeres Adrien, Charlie és a Kossuth-díjas zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla lép színpadra Európa egyik legnagyobb és legnívósabb újévi gálaestjén január 1-jén.

Forrás: CABBAGE

Nigel Kennedy/ The New Four Season című lemezbemutató

Papp László Budapest Sportaréna

December 14.

A virtuóz hegedű-és brácsaművész, Nigel Kennedy a The New Four Season című lemezbemutató turnéjával december 14-én érkezik a Papp László Budapest Sportarénába, ahol egy varázslatos koncert keretében együtt zenél majd a Virtuózokból ismert Kiss Zoltánnal, Sándor Zoltánnal és Váradi Gyulával is. Nigel Kennedy, a zseniális hegedűművész, a vonósok fenegyereke, az öt kontinens majd’ ezer színpadán adta már elő Vivaldi örökbecsű művét, a Négy Évszakot. Most, a vagányságáról és újító megoldásairól elhíresült virtuóz The New Four Seson című új lemezével járja a világot.

Nigel Kennedy Forrás: Facebook/Nigel Kennedy

Molnár Csaba: Eclipse

Trafó Kortárs Művészetek Háza

2015.12.11-13. 20.00

Partikultúra, tombolás és önvizsgálat két táncelőadásban. Egy 2014-ben az év legjobb kortárs-táncelőadásának választott díjnyertes produkció és egy premier - fiatal, de annál tapasztaltabb koreográfusoktól. Molnár Csaba debütáló Eclipse-ében a bulizás egyszerre rítus és önkifejezés, érzelmeinket iskolázó közösségi élmény. Négy világot járt profi és tizenhárom frissen végzett vagy még tanuló táncos vezeti be a közönséget egy képregényszerű világba, amely kísértetiesen hasonlít a budapesti éjszakára. Az Eclipse előtt Fülöp László Lábán-díjas "there’s an elephant in every rooom..." című előadása forrósítja fel a táncszőnyeget és beszél társas viszonyokról, a legpuritánabb formában.

Forrás: Facebook/ Trafó House

Művészetek Palotája

Schubert-Mahler sorozat

December 10.

Különleges koncertre készül a Concerto Budapest. December 10-én a Művészetek Palotájában két egymástól látszólag igen távol álló, ám mégis egy estén tökéletes egységet alkotó zeneszerző művei csendülnek fel: a közönség Mahler VI. (a-moll, “Tragikus”) szimfóniája mellett Schubert-dalokat hallhat Kolonits Klára operaénekesnő és Dinyés Dániel zongoraművész előadásában. Gustav Mahler szimfóniái és Franz Schubert dalai: a romantika két ellenpontja. Az egyik oldalon monumentális tablók, tengerként áradó, hatalmas zenei ívek és viharos érzelmek - a másik oldalon precíz, aprólékosan kidolgozott képek, kristálytisztán csengő dallamok és letisztult mondanivaló.

Forrás: MTI/Jászai Csaba

Halott Pénz Évzáró

Akvárium Klub

December 10-12.

A bejelentést követően rekord idő alatt megtelt a Marsalkó Dávid által vezette Halott Pénz december 10-ei, majd december 11-ei koncertje is. Ennek köszönhetően az Akvárium meghirdette fennállásának első triplakoncertjét, ami egyben a 90. teltházas koncert a Klubban. A teltházas duplanap után az összes jegy elkelt Halott Pénz harmadik, december 12-ei ráadás fellépésére is!

Forrás: Halott Pénz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.