A legszebb karácsonyi ajándék, aminek mindenki örül

karácsony ajándék Müller Péter könyv Bartis Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu szerkesztősége vallja: még mindig a könyv az egyik legszebb karácsonyi ajándék! Össze is gyűjtöttük nektek azon kedvenceinket, amelyeknek szerintünk mindenki örülne a karácsonyfa alatt. 

1. Bartis Attila: A vége - Filákovity Radojka ajánlásával
(Hírrovat-vezető)

Egy fotográfus története, aki... Nem: egy férfi története, aki... Nem: egy szerelem története, ami... Vagy több szerelem története, amik egymással... Vagy egy ország története, ami... Na hagyjuk. Ez a regény megad mindent, amit egy regény adhat: igazságot, őszinteséget, atmoszférát, mesét. Meg mindehhez még valamit, amit Bartis Attila rajongói már ismernek: az érzelmek olyan elképesztő erejű sodrását, ami magába ránt, és nem ereszt. Mindegy, hogy az olvasó mániákusnak tartja-e Szabad Andrást, vagy pedig halálosan beleszeret, mindenképpen azt érzi, csak úgy érdemes élni, ahogy ő: ezen a hőfokon. Az ilyen szereplőt nevezzük főhősnek. Vele kell menni. (Kemény István)
Ár: kb. 4990 forint; Kiadó: Magvető Kiadó
Filákovity Radojka Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Bartis Attila hosszú hallgatás után, a tőle megszokott hihetetlen nyelvi bravúrral zúdítja az ember nyakába a balul elsült szerelmek emlékeit, a múlt kínzó és lezáratlan fájdalmait, az ember szexualitáshoz, családhoz, munkához és politikához vagy éppen Istenhez való viszonyát. 14 évet kellett várni erre a kötetre, a címe azonban senkit se tévesszen meg, hiszen A vége valójában az EGÉSZRŐL szól. Mindenről, amivel egy embernek élete során meg kell birkóznia. Azoknak ajánlom, akik szeretik az olyan lehengerlő és magával ragadó olvasmányokat, melyek által az élet örök érvényű bölcsességeiből is ízelítőt kaphatunk.

2. Andy Weir: Marsi - A mentőexpedíció - Menyes Barbara ajánlásával
(Trend és EzZsír! rovatok vezetője)

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van, de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne. Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még az előtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg emberi tényező. De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a számtalan leküzdhetetlennek tűnő akadállyal szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?
Ár: kb. 3900 forint; Kiadó: Fumax Kiadó
Menyes Barbara Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A Marsi című könyv ugyan már 2011-ben megjelent, ám a mozikba idén került a belőle készült A mentőexpedíció című film. Ezért is gondoltam, hogy elolvasom a könyvet, és nem bántam meg. Nem vagyok sci-fi-rajongó, inkább Jane Austen stílusát kedvelem, de abszolút lebilincselő volt Andy Weir könyve. Érdekes, izgalmas, meghökkentő - imádtam, négy nap alatt a végére is értem. A belőle készült film is tetszett, valószínűleg azért, mert izgalmas és félelmetes a gondolat, hogy valaki a Marson ragadjon néhány évre. Abszolút ajánlom nagy sci-fi-rajongóknak és azoknak, akiket izgat, mi lehet a Földön kívül.

3. Csernus Imre: A NŐ - Csajsziknak - Dobi Viktória ajánlásával
(Junior hírszerkesztő)

NŐ akarsz lenni. Jó nő. Boldog nő. Boldogabb, mint az anyukád vagy jó néhány felnőtt nő, akit magad körül látsz, de nem tudod, mit tehetsz ezért. Nagyon nehéz dolgod van, hiszen valószínűleg nem kaptál olyan mintát, amelyet követve kellő önismeretet szerezhetnél. Ez a könyv neked szól. Dr. Csernus Imre a magyar könyvpiacon egyedülálló feladatra vállalkozott, amikor elkészítette nagy sikerű, A Nő című könyvének ifjúsági változatát. Ebben nekik szóló hangon beszél részben azokról a kérdésektől, amelyeket a korábbi könyvben is feldolgozott már, emellett azonban számtalan, kimondottan a 15-20 év közötti korosztályt érintő témáról is beszél. Így többek között szó esik a korai szexről, a mobiltelefonos randialkalmazásokról, a közösségi média veszélyeiről, és azt is elárulja, ő maga miért nem próbálkozna internetes társkereséssel. Nagy előszeretettel hárítjuk másokra a felelősséget. Te is. Ha látni akarsz, ha boldog akarsz lenni, elsőként is meg kell tanulnod felelősséget vállalni önmagadért, a tetteidért. Ez a könyv felhívja a figyelmedet bizonyos dolgokra, támpontokat ad, segítséget nyújt. De a döntés a tiéd.
Ár: kb. 3990 forint; Kiadó: Jaffa Kiadó
Dobi Viktória Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Elolvastam majd' az összes Csernus könyvet, köztük a nemrég debütált A Nő – Csajsziknak című kiadványt is. Azért tetszett, mert a 15-22 éves korosztálynak szólt, amibe én is beletartozom, így könnyen bele tudtam magam élni a leírt dolgokba. Sikerült megfogni a nyelvezettel és azzal, hogy az író tökéletesen ábrázolta ennek a korosztálynak a valódi problémáját: az önértékelési gondokat és az erőszakos párkeresést. Ajánlom bátran mindenkinek, főleg a barátnőimnek... Tanulságos.

4. Müller Péter: Életművészet - Vass Sonja ajánlásával
(Lapmenedzser)

Minden ember művész. Alkotása: önmaga és az egész élete. Erről szól ez a könyvem. Önálló mű, de segítséget nyújt azoknak is, akik használják a Jóskönyvet, mint bölcs tanácsadót, sorsuk megértéséhez és alakításához.
Sok gyakorlati példát mesélek el a saját tapasztalataimból. Írok a mágiáról, a léleklátásról, az inspirációról, a szellemvilági kapcsolatról, a harmónia megteremtéséről, a párkapcsolat művészetéről, a viszályról és a megbocsátásról, a megifjodásról, a nyugalom megteremtéséről - és arról hogyan fejtsük meg a Jóskönyv válaszait. Sorsunknak nem tehetetlen elszenvedői, hanem teremtői vagyunk. Erről beszélek. Lelkünk finomhangolásáról.
Három jósérmét is terveztem és mellékeltem a könyv mellé azoknak, akik használják. a Jóskönyvet. Ezekről az érmékről írok, a Talizmán c. fejezetben.
Ár: kb. 3990 forint; Kiadó: Rivaldafény Kiadó
Vass Sonja Forrás: Life.hu / Zsigmond László

Hallottál már a Jóskönyvről? Kacérkodsz a gondolattal, hogy megveszed és elolvasod, de eddig valamiért nem merted? Félsz tőle? Félsz attól, hogy működik? Ne félj, mert működik! Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik eddig még bármilyen okból is, de nem olvasták a Jóskönyvet. A mű gyakorlati példákon mutatja be, hogyan használd a Jóskönyvet, hogyan váljon stratégiai tanácsadóddá a mindennapokban. Segít az értelmezésben, önbizalmat ad használatához. Értet, láttat, hallat és inspirál. Hangolódj rá Te is, hidd el megéri!

5. J. J. Abrams: S. - Vadas Judit ajánlásával
(vezető szerkesztő)

A fiatal lány kezébe kerül egy könyv, amelyet egy fiú kezdett el olvasni, lapszéli megjegyzéseket fűzve hozzá. A kommentárok arról tanúskodnak, hogy szerzőjüket lenyűgözi a történet és a rejtélyes író személye. A lány sem tudja kivonni magát a különös könyv hatása alól, és a margóra írva válaszol az ismeretlennek. Szokatlanul izgalmas, nem mindennapi levelezés kezdődik a két fiatal között, akik egyre mélyebbre ásnak egy rejtelmes eseményekkel és megfejtésre váró utalásokkal teli világban.
Ár: 8990 forint; Geopen Kiadó
Vadas Judit

Ugyan még csak az elején tartok a könyvnek, de máris magával ragadtak a rejtélyes körülmények, a kötet lapjainak margóján kibontakozó történetek. Két fiatal nem mindennapi kalandjait ismerhetjük meg, akik belekeverednek a náluk hatalmasabb, ismeretlen erők végzetes küzdelmébe. Mindkettejüknek szembe kell nézniük önmagukkal, kik is valójában, és kivé válhatnak. És tudniuk kell, mennyire bízhatnak meg abban, akivel megosztják legbelsőbb érzelmeiket és félelmeiket.

„Hálás kézcsókokkal megköszöné azokat a boldog szülőknek” – A karácsony ünnepe régen és mosthttp://www.life.hu/kult/20151209-karacsony-regen-es-most-kepeslapok-vasarok.htmlMint minden, a szeretet ünnepe is évről évre változik. A karácsonyi szokások közül néhány lassacskán elmarad, és újak lépnek a helyükbe. Gondoljunk csak az üdvözlőlapokra: míg korábban hosszú sorok kígyóztak a postahivatalokban hetekkel az ünnep előtt, ma már legfeljebb egy, a közösségi oldalunk üzenőfalára kiposztolt képüzenetre futja. De milyen volt a karácsony régen? KultThinkstock7 igazi gengszter, akinek az élete filmet ihletetthttp://www.life.hu/kult/20151127-7-igazi-gengszter-akinek-az-elete-filmet-ihletett-clyde-barrow-al-capone-henry-hill-jacques-mesrine.htmlA bostoni alvilág egykori hírhedt ura, James „Whitey” Bulger a főhőse a most bemutatott Fekete misének, Johnny Depp alakításában. A mozi mindig is imádta a gengsztereket, és gyakran vitte filmre valóban élt és rettegett bűnözők életét. Összegyűjtöttünk hét emlékezetes példát. KultOrigoStreet food és 3D-s fényfestés – Karácsony előtt ünneplőbe öltözik a Szent István térhttp://www.life.hu/kult/20151120-streed-food-utca-nyilik-a-bazilika-elotti-adventi-vasaron.htmlKülönleges látvánnyal, nagyszerű ízekkel és lebilincselő programokkal várják az érdeklődőket a Szent István téri adventi vásáron: streed food árusokkal, korcsolyapályával és 3D-s fényfestéssel készülnek a szervezők. Kult--Amit még nem tudtál James Bondról: különleges érdekességek a 007-esrőlhttp://www.life.hu/kult/20151110-amit-meg-nem-tudtal-james-bondrol-kulonleges-erdekessegek-a-007-esrol.htmlNálunk is óriási siker a mozikban az új James Bond-film, amelyben őfelsége kedvenc titkos ügynöke ismét szembeszáll a rosszfiúkkal, és ágyba viszi a széplányokat. A mozi világának egyik legismertebb hőséről sok minden köztudott, de mi még így is találtunk egy sor olyan érdekességet, ami újdonságként szolgálhat. Kult--15 értékes festményt loptak el egy veronai múzeumbólhttp://www.life.hu/kult/20151120-15-ertekes-festmenyt-loptak-el-egy-veronai-muzeumbol.html15 festményt, közöttük Tintoretto, Mantegna és Rubens alkotásait lopták el a Veronában levő Museo Civico di Castelvecchio városi múzeumból csütörtök este, írja az MTI. KultKiszivárgott Rihanna szadomazo videója (18+)http://www.life.hu/kult/20151107-kiszivargott-rihanna-szado-mazo-videoja-ami-kimaradt-a-bitch-better-have-my-money-cimu-videoklipbol.htmlSokszor írtunk már Rihanna legújabb videóklipjéről, amelyet a Bitch better have my money című számhoz forgattak. Ezúttal viszont kiszivárogtak a kimaradt jelenetek is. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.