Liza, a rókatündér magyar film fődíj film díj Franciaország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmje nyerte a fődíjat az európai filmek Essonne-ban megrendezett fesztiválján. A filmnek ez a huszadik nemzetközi fesztiváldíja - közölte a Magyar Filmunió.

Tíz európai mozifilm volt először látható Franciaországban a november 22-én véget ért Cinessonne fesztivál versenyprogramjában, köztük a Liza, a rókatündér. Az idén 17. alkalommal megrendezett Essonne-i fesztivál díjkiosztója a párizsi terrortámadások miatt elmaradt, ezért csak most hozták nyilvánosságra a díjazottakat: a fődíjat, melyről a közönség döntött, Ujj Mészáros Károly alkotása nyerte.

Forrás: Sándor Katalin

A közlemény kitér arra is, hogy már számos ország filmforgalmazója megvásárolta a Magyar Nemzeti Filmalap által értékesített forgalmazási jogokat. Hamarosan Japán, Tajvan, Csehország, Szlovákia, Izrael, Lengyelország, valamint a jugoszláv utódállamok mozijai és televíziói is műsorukra tűzik a magyar filmet.

A Liza, a rókatündér a Filmalap 220,36 millió forint értékű gyártási támogatásával készült a Filmteam produkciójában, producere Major István. Az abszurd romantikus vígjáték nagy sikerrel szerepelt a hazai mozikban az A Company Hungary forgalmazásában, eddig több mint 127 ezren váltottak rá jegyet.

Kapitány, süllyedünk! – A hét legemlékezetesebb hajótörés a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20151215-kapitany-sullyedunk-a-7-legemlekezetesebb-hajotores-a-moziban-mentocsonak-a-poszeidon-katasztrofa.htmlA tenger szívében című friss filmben egy óriási bálna süllyeszt el egy vitorlás hajót, amelynek legénysége aztán mindentől távol próbál meg életben maradni a nyílt tengeren. Mi pedig azzal próbálkozunk meg, hogy ezek után összegyűjtsük egy listára a legfontosabb filmes hajótöréseket. Kult--Gondoltad volna? Hatalmas titok derült ki az Igazából szerelem című filmrőlhttp://www.life.hu/kult/20151216-az-igazabol-szerelem-cimu-film-titka-kiderult.htmlAkkor együtt maradt az Emma Thompson és Alan Rickman által alakított házaspár az Igazából szerelem című filmben, vagy sem? A forgatókönyvíró elárulta! Kult--Íme az öt kedvenc idézetünk az Igazából szerelembőlhttp://www.life.hu/kult/20151204-ime-az-ot-kedvenc-idezetunk-az-igazabol-szerelem-cimu-filmbol.htmlAz egyik kedvencünk közé tartozik a romantikus film, melynek története öt héttel karácsony előtt indul. Most összeszedtük nektek az öt legjobb idézetet belőle. Kult--Melissa McCarthyt sokkot kapott: Összetört a szíve!http://www.life.hu/kult/20151215-melissa-mccarthyt-szineszno-sokkot-kapott-es-osszetort-a-szive.htmlMelissa McCarthyt sokkolta, hogy elkaszálták sorozatát, a Mike és Molly-t. A Twitteren írt a fájdalmáról. Kult--„Hálás kézcsókokkal megköszöné azokat a boldog szülőknek” – A karácsony ünnepe régen és mosthttp://www.life.hu/kult/20151209-karacsony-regen-es-most-kepeslapok-vasarok.htmlMint minden, a szeretet ünnepe is évről évre változik. A karácsonyi szokások közül néhány lassacskán elmarad, és újak lépnek a helyükbe. Gondoljunk csak az üdvözlőlapokra: míg korábban hosszú sorok kígyóztak a postahivatalokban hetekkel az ünnep előtt, ma már legfeljebb egy, a közösségi oldalunk üzenőfalára kiposztolt képüzenetre futja. De milyen volt a karácsony régen? KultThinkstockNézd meg, hogyan lett Daniel Radcliffe-ből Harry Potter - Videó! http://www.life.hu/kult/20151207-igy-kapta-meg-daniel-radcliffe-harry-szerepet-video-a-meghallgatasrol.htmlElőkerült egy felvétel arról a meghallgatásról, amelyen a 11 éves színészpalánta a Harry Potter és a bölcsek köve egyik ikonikus jelenetét olvassa fel. Ekkor még senki sem gondolta, hogy évekkel később a világ egyik legsikeresebb filmje válik belőle. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.