Kálló Péter egyensúly fotósorozat harmónia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kálló Péter fotóművész Balance elnevezésű fotósorozata egy titokzatos esernyős ember közreműködésével készült, aki Budapest legmagasabb nevezetességeinek tetején egyensúlyozott. A képek egyszerre lenyűgözőek és hátborzongatóak.

Kálló Péter egyedülálló sorozata elsőként a Phoo Magazinban jelent meg, ahol a fotós a munkák körülményeiről is beszámolt.

„A felvételek minden esetben hajnali órákban készültek. Ennek egyik oka, hogy a hajnali fényviszonyok nyugodt, kiegyensúlyozott hatást kölcsönöznek a képeknek, másrészt az extrém helyszínekre mászás miatt nem akartunk fölösleges riadalmat kelteni a járókelőkben, akik ekkor még alszanak. Így is fontos volt minden esetben bejelenteni a rendőrségen, hogy filmforgatás céljából mászunk fel hidak, középületek tetejére. Minden esetben engedéllyel, – melyek megszerzése elég bonyolult és hosszadalmas procedúra -, készítettük el az anyagokat. Természetesen több épület is rajta van még a listánkon, de sok helyről elutasítást kaptunk. A legextrémebb ezek közül a Mátyás templom, ahol Isten ellen való bűnként, az öngyilkosság szándéka miatt utasították el kérelmünket. Minden mászás és forgatás előtt a szükséges biztonsági intézkedéseket elvégeztük."

A balance az önmagaddal és a környezeteddel való harmóniáról szól. Éld át te is az egyensúlyt, és nézd meg a Life.hu galériáját!

/1601/Balan20161511582

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.