Gryllus Dorka Kulka János film Mágnás Elza Kovács Patrícia Félvilág Szász Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mágnás Elza a híres és gyönyörű kurtizán története a december 30-án a Duna TV-n bemutatott magyar film, a Félvilág kapcsán került ismét az érdeklődés középpontjába. 

A dátum, 1914. január 9. a filmben is feltűnik, hívják fel a hitelességre a figyelmet az alkotók a Félvilág Facebook-oldalán...

Ma van Mágnás Elza halálának 102. évfordulója. A FÉLVILÁG egyik jelenetében látható az alábbi kép, amelyen látszik a híres dátum is: 1914. január 9.#ügyeltünkarészletekre

Közzétette: Félvilág / Demimonde2016. január 9.

...mint ahogy a díszletek kialakításában, a jelmezek megtervezésében is nagy hangsúlyt fektettek a korhűségre.

Kovács Patrícia és Döbrösi Laura Forrás: Szupermodern

Bár a mozikba nem került, a tévépremier óta számos jó kritikát kapott a film. A Szász Attila rendezte Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével készült alkotást mi is csak ajánlani tudjuk bárkinek, aki szívesen tesz egy kirándulást a lélek legmélyebb rétegeibe, főleg, ha kísérői olyanok, mint a Félvilág túlzás nélkül világklasszisnak mondható színészgárdája.

"Örökre hálás leszek Szász Attilának"

"Ebben a filmben a maihoz képest egy nagyon más típusú szexideált kellett megformálnom: a századfordulós buja nőt. Amikor felhívtak, hogy menjek el a castingra, a gyerekem csak fél éves volt, és még éjjel-nappal szoptattam. Tejfoltos tréningruhában álltam a nappali közepén és azt kérdeztem magamtól: most tényleg? A testem is átalakult és furcsa volt arra gondolni, hogy az a dússág, amivel én egyáltalán nem voltam kibékülve, amit nem éreztem sajátomnak, abban bárki meglátja a vonzó szexideált. De elolvastam a forgatókönyvet, és nem volt kérdés, hogy össze kell kapjam magam a castingra. Aztán eltelt még fél év a forgatásig, ami nagyon jól jött nekem, de örökre hálás leszek Szász Attilának, a film rendezőjének, hogy meglátta bennem ezt a nagyon buja, nagyon ellentmondásos, nagyon vonzó nőt - mesélte a Life.hu interjújában a filmről Kovács Patrícia, Mágnás Elza megformálója.

Gryllus Dorka és Kovács Patrícia Forrás: Szupermodern

"Negyven felett már szaga van a nőknek"

Az Origó kritikáját a filmről ITT olvashatod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.