Pillanatok alatt eltűnt a boltok polcairól a Mein Kampf

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Alexander Heinl -
könyv könyvesbolt Adolf Hitler Mein Kampf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rekord gyorsasággal elfogyott a német könyvesboltokból Adolf Hitler politikai kiáltványa, a Mein Kampf. Kritikai jegyzetekkel ellátott kiadását pénteken dobták piacra a szerzői jogok lejárta után.

A négyezer példányban kiadott, mintegy kétezer oldalas, magyarázatokkal ellátott változatra már január 8-i megjelenése előtt hatalmas volt a kereslet, mintegy 15 ezer előzetes megrendelés érkezett rá.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Alexander Heinl

Sajtóértesülések szerint az 59 euróba kerülő könyv egy példányát már újraárulják az Amazon németországi honlapján tízezer euróért

- adta hírül a The Daily Telegraph brit napilap honlapja. Az először 1925-ben megjelent könyv szerzői jogait a náci Németország bukása után a szövetségesek átadták Bajorországnak, amely eddig nem engedélyezte a könyv újranyomását. Január elsején azonban lejártak a szerzői jogok, és a müncheni Kortárs Történelmi Intézet úgy döntött, hogy két kötetben kiadja a jegyzetekkel ellátott változatot, amelyen számos történész dolgozott három éven át. Az intézet igazgatója, Andreas Wirsching korábban elmondta: a szakértők kommentárjaival kibővített kiadás "eloszlatja a könyvet övező mítoszt".

Rangos díjat nyert a VOLT és a SZIGEThttp://www.life.hu/kult/20160114-european-festival-awards-dijat-nyert-a-volt-es-a-sziget-fesztival.htmlSzerdán késő este adták át a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben tartott gálán. Két szigetes fesztivál is az élen végzett: a Telekom VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a „legjobb programkínálat" kategóriában lett első.Kult--Nagyon obszcén fotó készült Kern Andrásrólhttp://www.life.hu/kult/20160114-kern-andras-bemutat-gondolj-ram-cimu-filmjenek-plakatjan.htmlA Kossuth-díjas színművész legújabb, Gondolj rám című filmjének plakátjához készült obszcén fotó Kern Andrásról. A képet trágárnak ítélte meg az Önszabályozó Reklámtestület, így a plakátok nem kerülhetnek az utcákra - értesült a Blikk. Kult--Vandálkodással ünnepelt J. K. Rowling, amikor befejezte a Harry Potterthttp://www.life.hu/kult/20160113-j-k-rowling-irono-vandalkodassal-unnepelte-hogy-befejezte-a-harry-potter-konyvsorozatot.htmlNehéz elhinni az írónőről, pedig ő maga állítja: nem mindennapi, és számára is elítelndő módon ünnepelte meg, amikor befejezte a varázslótanonc utolsó kötetét. Kult--Grecsó Krisztián: „Sokat küzdünk a gyökereinkkel, azzal, hogy elfogadjuk őket”http://www.life.hu/kult/20160107-grecso-krisztian-es-grecso-zoltan-sokat-kuzdenek-a-gyokereikkel.htmlKettejük tehetsége és a köztük lévő mély összhang által régóta adott volt minden egy közös kezdeményezés elindításához. Grecsó Krisztiánban és Zoltánban viszont sokáig fel sem merült, hogy együtt kellene dolgozniuk. Kult--Freddie: „Éneklés közben tudok igazán kiteljesedni"http://www.life.hu/kult/20160111-fehervari-gabor-alfred-alias-freddie-izgatottan-keszul-a-2016os-eurovizios-dalfesztival-hazai.htmlFehérvári Gábor Alfréd, alias Freddie izgatottan készül a 2016-os Eurovíziós Dalfesztivál hazai válogatójára. Az első elődöntőre január második felében kerül sor, amikor a négyfős zsűri előtt mérettetik majd meg a dala. Kult--Emlékezzünk David Bowie-ra - Íme 5 dal, amit imádtunk tőle!http://www.life.hu/kult/20160111-david-bowie-ot-legendas-dala-ezek-a-mi-kedvenceink-elhunyt-a-legendas-enekes.htmlA legenda tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket 69 éves korában. Pályája során számtalan felejthetetlen slágert adott ki, melyek közül kiválasztottuk az öt legemlékezetesebbet. Íme, az általunk legjobban kedvelt dalai: Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.