Sziget Fesztivál fesztivál European Festival Awards díj VOLT Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán késő este adták át a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjait a hollandiai Groningenben tartott gálán. Két szigetes fesztivál is az élen végzett: a Telekom VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a „legjobb programkínálat" kategóriában lett első.

Hatalmas sikert ért el a Sziget Szervezőiroda a nemzetközi fesztiválszakma legnagyobb versenyén: a European Festival Awards díjátadó gálán két kategória nyerteseként is a színpadra hívták a szervezőket.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A „Best Medium-Sized Festival", azaz a közepes méretű fesztiválok kategóriában Európa legjobb fesztiválja 2015-ben a Telekom VOLT Fesztivál lett. A díjat a két alapító, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át, akik elmondták, hogy ez a hatalmas elismerés egy következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcse. „Nagy öröm, hogy ez a díj nemzetközi szinten is megerősítette, hogy "Mindenütt jó, de legjobb Soporon" – mondták a főszervezők.

A Sziget idén három kategóriában is a legjobbak között szerepelt, s már harmadik alklommal tért haza győztesen a versenyről: ezúttal a programkínálatot minősítő, „Best Line Up" kategóriában hozta el az első helyezést. "Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte" – mondta Gerendai, aki babonából idén is itthonról követte a díjátadó gálát.

A VOLT mostani sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a "fődíjat", azaz a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagyfesztiválja.

Nagyon obszcén fotó készült Kern Andrásrólhttp://www.life.hu/kult/20160114-kern-andras-bemutat-gondolj-ram-cimu-filmjenek-plakatjan.htmlA Kossuth-díjas színművész legújabb, Gondolj rám című filmjének plakátjához készült obszcén fotó Kern Andrásról. A képet trágárnak ítélte meg az Önszabályozó Reklámtestület, így a plakátok nem kerülhetnek az utcákra - értesült a Blikk. Kult--Vajna Timi jelenti a Golden Globe-ról: Hatalmas tapsvihar közepette vette át Stallone a díjáthttp://www.life.hu/kult/20160111-vajna-timi-jelenti-a-golden-globe-rol-hatalmas-tapsvihar-kozepette-vette-at-stallone-a-dijat.htmlElképesztő ováció kísérte Sylvester Stallone kivonulását a pódiumra, ahol átvette A legjobb férfi mellékszereplő díját a Creed: Apollo fia című filmben nyújtott alakításáért. Vajna Timi a helyszínről egy exkluzív videóval jelentkezett a Life.hu olvasóinak. Kult--Grecsó Krisztián: „Sokat küzdünk a gyökereinkkel, azzal, hogy elfogadjuk őket”http://www.life.hu/kult/20160107-grecso-krisztian-es-grecso-zoltan-sokat-kuzdenek-a-gyokereikkel.htmlKettejük tehetsége és a köztük lévő mély összhang által régóta adott volt minden egy közös kezdeményezés elindításához. Grecsó Krisztiánban és Zoltánban viszont sokáig fel sem merült, hogy együtt kellene dolgozniuk. Kult--Íme az öt kedvenc idézetünk az Igazából szerelembőlhttp://www.life.hu/kult/20151204-ime-az-ot-kedvenc-idezetunk-az-igazabol-szerelem-cimu-filmbol.htmlAz egyik kedvencünk közé tartozik a romantikus film, melynek története öt héttel karácsony előtt indul. Most összeszedtük nektek az öt legjobb idézetet belőle. Kult--Lajkó Félix kapta a legrangosabb vajdasági művészeti díjathttp://www.life.hu/kult/20151203-lajko-felix-kapta-a-legrangosabb-vajdasagi-muveszeti-dijat.htmlLajkó Félixnek ítélték oda a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat, a legrangosabb délvidéki művészeti elismerést. KultFotó: Dudás Szabolcs - OrigoKirály Linda: "Végre rájöttem, hogy ki vagyok valójában, és mit akarok”http://www.life.hu/kult/20151221-kiraly-linda-vegre-szakmailag-is-kiteljesedik.htmlMásodik lázadó korszakát éli és minden eddiginél őszintébb kitárulkozásra készül legújabb lemezével. Király Linda egy hihetetlenül nehéz időszakon van túl, ami testileg és lelkileg is megviselte, de végre már tudja, mit akar: szakmailag és nőként is. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.