A Saul fia elnyerte az amerikai filmkritikusok díját is

Forrás: Mozinet -
kritikus filmkritika Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemes Jeles László Saul fia című alkotása kapta a legjobb idegen nyelvű film díját az észak-amerikai film- és televíziós kritikusok legfontosabb díjainak gáláján helyi idő szerint vasárnap este Santa Monicában.

A Saul fia alkotói az idei hollywoodi díjszezonban már a Golden Globe-díjat is átvehették, és holokasztdrámát a napokban a legjobb idegen nyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölte az amerikai filmakadémia.

Forrás: Mozinet

Az amerikai és kanadai filmkritikusokat tömörítő Broadcast Film Critics Association (BFCA) és az észak-amerikai televíziós kritikusok szervezete, a Broadcast Television Journalists Association (BTJA) vasárnap először adta át közös gálaest keretében a díjait. A háromórás Critics' Choice Awards-ceremónián 51 kategóriában osztották ki a trófeákat, a Spotlight - Egy nyomozás részletei kapta a legjobb film elismerését, a legfontosabb színészi díjakat pedig A szoba főszereplője, Brie Larson és A visszatérő sztárja, Leonardo DiCaprio nyerte el.

Harrison Ford teljesen el van ájulva a Saul fiától http://www.life.hu/kult/20160118-nemes-jeles-laszlo-es-harrison-ford-osszefutottak-a-szinesz-szerint-a-saul-fia-csodalatos.htmlNemes Jeles László munkásságát több színész és rendező is elismerő szavakkal illette a közelmúltban, egyikük azonban személyesen kereste fel a magyar csapatot, hogy dicséretek tömkelegével árassza el őket. KultOrigoRajongók figyelem! Már könyvben is kapható az új Star Warshttp://www.life.hu/kult/20160117-star-wars-regeny-a-rajongok-ujabb-ereklyeje-mar-kaphato-a-tengerentulon.htmlA Csillagok háborúja fanoknak nem is indulhatna ennél jobban ez az év: a tengerentúlon kiadták a film hivatalos könyvváltozatát. Kult--5 idézet Susan Sontagtól http://www.life.hu/kult/20160116-5-idezet-susan-sontagtol.htmlSusan Sontag 1933. január 16-án született, filozófiát, irodalomtudományt és teológiát tanult, több műve magyarul is megjelent. Legismertebbek talán Az AIDS és metaforái, A betegség mint metafora, A fényképezésről, Halálkészletés A Pusztulás képei. Élete során mind nőkkel, mind férfiakkal élt szerelmi viszonyban. Egy 2000-es beszélgetésben azt állította, kilencszer volt életében szerelmes, ebből öt esetben nőbe és négy esetben férfiba. Élete utolsó 15 évében Annie Leibovitz fotóművésszel élt szerelmi kapcsolatban. Most néhány idézettel rá emlékezünk. Kult5 idézet a szerencséről - Olyan mint a nő, kívánni kell? http://www.life.hu/kult/20160116-5-idezet-a-szerencserol.htmlBiztosan már te is gondolkoztál rajta, hogy a sikereidben mekkora szerepük van a szerencsének, vagy minden, amit elértél az életben, magadnak köszönhető-e. Nos, a témával sokat foglalkoztak művészek, közéleti személyiségek is. Íme, 5 gondolat. KultThinkstockÉlelmiszert csempészett a világűrbe Farkas Bertalanhttp://www.life.hu/kult/20160115-farkas-bertalan-a-vilagur-titkairol-meselt.html36 évvel ezelőtt ment fel a világűrbe az első magyar űrhajós, Farkas Bertalan, aki most titkokat is elárult a nagy utazásról. Kult--Cameron Diaz a hosszú élet titkáról írt könyvethttp://www.life.hu/kult/20160115-cameron-diaz-a-hosszu-elet-titkarol-irt-konyvet.htmlA színésznő első életmódkönyve 2013-ban jelent meg, és hamar bestseller lett. Valószínűleg a második könyvét is elkapkodják majd. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.