Ez a 3 kedvenc filmünk a ma 70 éves David Lynch-től

David Lynch filmrendező születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
David Lynch  Arany Pálma díjas amerikai filmrendező munkássága nagy hatással volt az egész szakmára. Az összes filmje egyedi hangulatú, utánozhatatlan alkotás.

Radírfej

1977-ben, öt évnyi munka után fejezte be az alkotást, ami az első egész estés filmje volt. Történetét saját bevallása szerint részben feleség terhessége, részben pedig az apává válással kapcsolatos szorongása inspirálta.

Az elefántember

A film Joseph Merrick, az eltorzult külsejű “elefántember” történetét dolgozza fel. A múlt század végi Londonban játszódik, ahol jó pénzért, vásárban mutogatják a torzszülöttet, míg Frederick Treves a londoni kórház fiatal sebésze gondjaiba nem veszi őt.

Kék bársony

A film egy látszólag nyugalmas és békés kisvárosban játszódik, ahová megérkezik az ifjú Jeffrey Beaumont, aki a mezőn sétálva egy levágott emberi fülbe botlik. Ám hiába viszi be azt a rendőrségre, senki nem keresi a testrészt.

David Lynch

Lynch 1946-ban született Montana állam egyik kisvárosában Missoulában. A középiskola után Bostonban tanult a School of the Museum of Fine Arts-on. Több rövidfilmet készített az 1960-as években, mielőtt megrendezte volna az első egész estés játékfilmjét, a Radírfejet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.