Ma 75 éves az opera koronázatlan királya, Plácido Domingo

Forrás: El Pais -
karmester Plácido Domingo opera Operaház Budapest énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyszerű karmester, intézményvezető, és varázslatos hanggal megáldott énekes. A színész lassan fél évszázada meghódította a világot, és a mai napig ad teltházas koncerteket. Februárban a magyar közönséget is elbővüli, hiszen a budapesti Operaházban megrendezett Shakespeare Estély egyik díszvendége lesz. 

Domingo 1941. január 21-én született Madridban. Gyermekkorában zongorázni és vezényelni tanult, majd énekesi tanulmányokba kezdett. Repertoárja mintegy 144 szerepet tartalmaz. Karrierje során eddig 11 Grammy-díjat és két latin Grammy-díjat kapott. Vezényelt már a New York-i Metropolitanben, a londoni Covent Gardenben, a bécsi Staatsoperben és a Los Angeles-i Operában is.

Forrás: El Pais

Több koncerten vezényelte már például a Chicagói Szimfonikus Zenekart, a London Szimfonikusokat és a Berlini Filharmonikusokat. 15 éven keresztül volt a Washingtoni Nemzeti Opera főigazgatója, jelenleg a Los Angeles-i Operát igazgatja. 1959 óta van a pályán, de lendülete mit sem csökkent: továbbra is rengeteg felkérésnek tesz eleget a világ minden táján énekesként és karmesterként egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.