Síró szobrok, lüktető basszus és DiCaprio - Ezt kár lenne kihagyni!

film színház kultúra Punnany Massif koncert Mary PopKids zenekar Leonardo DiCaprio programajánló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Unatkozol? Nincs hétvégére semmi programlehetőség? Csak nyugalom, adunk pár tippet! Van itt elképesztő táncos előadás, a hazai könnyűzenei élet nagyjainak évindító koncertje, és egy Oscar esélyes alkotás. Hidd el, kár lenne kihagyni bármelyiket is! Dőlj hátra nyugodtan, vedd elő a naptárad, és válogass kedvedre a lehetőségek között. 

Évindító Dupla Punnany Massif koncert

Akvárium Klub

Január 29-30.

A rajongók legnagyobb örömére két koncerttel is készül nekünk hazánk egyik legnépszerűbb zenekara. Ha inkább a lassabb, és akusztikusabb dallamokra vágysz, érdemes 29-re jegyet váltanod. Január 30-án szombaton pedig egy hamisítatlan, klubkoncertes zúzással várják az érdeklődőket. Az Akvárium Klub programjairól a helyszíni jegypénztárban és a www.akvariumklub.hu tudsz részletesebb leírást kapni.

Punnany Massif Fotó: Hirling Bálint [origo]

Mary PopKids 6. SZÜLINAP

A38 Hajó

Január 29.

Ünnepelj együtt a banda tagjaival! Januárban lesz 6 éve, hogy a zenekar először színpadra állt. A PopKids Szülinapi Minifesztiválon bemutatkozik az elektronikus r&b-ben utazó Barbara Stahl, az afterért pedig Monkeyneck és a Top MGMT DJs felelnek!

Mary PopKids Forrás: Facebook/Mary PopKids

Marlene Monteiro Freitas: SÍRÓ SZOBROK - ELEFÁNTCSONTBÓL, HÚSBÓL ÉS VÉRBŐL

Trafó Kortárs Művészetek Háza

2016.01.22-23.

Bizarr figurák, kimerevedett, szoborszerű alakok táncolnak és énekelnek szívszaggató Arcade Fire-t és Nina Simone-t egy extravagáns karneválon. Az előadást többek közt az Orpheusz és a Pygmalion mítosz, és Alain Resnais és Chris Marker A szobrok is meghalnak című 1953-as filmje inspirálta. Az eredmény egy velejéig ható, az első percétől az utolsóig transzba ejtő produkció. Szerencsés helyzetben van a magyar közönség, hiszen előbb érkezik az előadás a Trafóba, mint a rangos Wiener Festwochen vagy a berlini HAU-ba.

Nina Simone, Arcade Fire - síró szobrok Forrás: PIERRE PLANCHENAULT/Pierre Planchenault

Tesztbeszéd Kovács András Péterrel - Interaktív személyiségteszt Lovász Lászlóval

Corvin

2016.01.24

A Tesztbeszéd egy teljesen új formátumú, interaktív előadás, melyben a Dumaszínház legbátrabb fellépői azért állnak a színpadra, hogy a közönség "meztelenre vetkőztesse" őket! Ez az új formátum persze némi magyarázatot igényel. A legfontosabb, hogy az előadóval kapcsolatos tesztkérdésekre elsőként mindig a közönség ad választ, tehát kiderül, hogy Aranyosi Pétert, Kőhalmi Zoltánt, Kovács András Pétert, Hadházi Lászlót, Badár Sándort vagy éppen Kiss Ádámot milyennek látják a nézők valójában! És ez bizony nem feltétlenül egyezik azzal, amit ők magukról gondolnak!

Forrás: Dumaszínház

A visszatérő

A mozikban

Hugh Glass (DiCaprio) hegyi ember, akit télvíz idején egy prémvadászcsapat fogad fel felderítőnek, ám a kompániának forróvá válik a talpa alatt a talaj, miután ellenséges arikara indiánok tizedelik meg sorait. Amikor a nyomkeresőt félholtra szaggatja egy grizzly, egy kétszínű, egoista prémvadász (Tom Hardy) őrizetére bízzák, aki magára hagyja az erdőben, valamint egy olyan személyes atrocitást követ el vele szemben, amiért Glass bosszút esküszik ellene.

Filmkritika: Saul fia - magyar suttogások szűrődnek ki a bábeli zűrzavarbólhttp://www.life.hu/kult/20160122-filmkritika-saul-fia-cannes-nagydijas-golden-globe-dijas-film-amit-oscar-dijra-is-jeloltek.htmlEmber az embertelenségben. Istók Levente kritikája. KultOrigo75 éves az opera koronázatlan királya, Plácido Domingo http://www.life.hu/kult/20160121-placido-domingo-ma-hetvenot-eves-februarban-a-budapesti-operahazban-lep-szinpadra.htmlNagyszerű karmester, intézményvezető, és varázslatos hanggal megáldott énekes. A színész lassan fél évszázada meghódította a világot, és a mai napig ad teltházas koncerteket. Februárban a magyar közönséget is elbővüli, hiszen a budapesti Operaházban megrendezett Shakespeare Estély egyik díszvendége lesz. KultOrigoElton John segít Lady Gagának legújabb albumábanhttp://www.life.hu/kult/20160121-lady-gaga-enekesno-legujabb-dalait-elton-john-irja.htmlHa két ilyen tehetség összeáll, abból csakis valami nagyon különleges és jó dolog sülhet ki. Kult--DiCaprio testét medve marta sebek borítják - Durva fotó!http://www.life.hu/kult/20160119-leonardo-dicaprio-testet-medve-marcangolta-szet-durva-foto-a-sztarrol-a-visszatero-forgatas.htmlA színész maszkján több mint öt órán keresztül dolgoztak a film sminkesei. Az eredmény elképesztőre sikeredett! Kult--Megvannak az idei év Arany Málna jelölései - A szürke ötven árnyalata első helyen! http://www.life.hu/kult/20160115-arany-malna-dij-jeloltek-tarolt-a-a-szurke-otven-arnyalata-es-a-pixel-filmek-listaja.htmlAz Oscar előtt idén is átadják a legrosszabb filmes alakítások és filmek díjait, melytől nem véletlenül rettegnek a hollywoodi sztárok. A Pixel és Christian Grey szinte taroltak a jelölések között. KultOrigo5 idézet a szerencséről - Olyan mint a nő, kívánni kell? http://www.life.hu/kult/20160116-5-idezet-a-szerencserol.htmlBiztosan már te is gondolkoztál rajta, hogy a sikereidben mekkora szerepük van a szerencsének, vagy minden, amit elértél az életben, magadnak köszönhető-e. Nos, a témával sokat foglalkoztak művészek, közéleti személyiségek is. Íme, 5 gondolat. KultThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.