Mackófesztivált rendeznek a fővárosi állatkertben

Forrás: Thinkstock -
medve mackó Fővárosi Állat- és Növénykert állatkert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különféle medvékhez kapcsolódó programokkal, látványetetésekkel, mézkóstolóval és medveárnyék észleléssel is várja a Mackófesztivál keretében szombattól keddig négy napon át a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A fesztivál mind a négy napján délelőtt a vörös macskamedvék, Ambrus és Aurora etetésével kezdődik a program, majd a kamcsatkai medvék kifutójához invitálják a szervezők a közönséget. A koalák délután kapnak friss eukaliptuszt, majd a Varázshegy belsejében lehet megismerkedni a medvék világával.

Vörös macskamedve Forrás: MTI/Balázs Attila

A Varázshegyben mind a négy napon kézműves foglalkozásokkal, játékos ismeretterjesztő programokkal készülnek, a két hétvégi napon lesz még mézkóstoló is, és a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton a Bóbita Band zenés műsora szórakoztatja a fesztivál résztvevőit, vasárnap pedig Dolák-Saly Róbert Én vagyok a kedvenc állatom című műsorára és azonos című könyvének dedikálására várják a családokat.

Forrás: Thinkstock

Február 2-án tartják a hagyományos medveárnyék-észlelést. A népi időjóslás hagyományai szerint ezen a napon az időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát, valamint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, és annak megfelelően lehet az időjárásra következtetni, hogy az állat meglátja-e az árnyékát. A medveárnyék-észlelésre a kamcsatkai medvék kifutójánál kerül majd sor.
A brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen léphetnek be az állatkertbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.