Az Antarktisz egy darabja Münchenben van - Opera készült a Déli-sarkról

Forrás: The Scott Expedition / Facebook -
opera kultúra Déli-sark Antarktisz München
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy sikert aratott a South Pole című opera ősbemutatója, amit vasárnap este tartottak a Müncheni Nemzeti Színházban.

Miroslav Srnka operája a Déli-sark meghódításáról szól, és arról a versenyfutásról, melyet a meghódításáért vívtak a 20. század elején. A 40 éves cseh zeneszerzőnek ez az első egészestés zeneműve - írja az Origo.

Robert Scott brit felfedező szerepét Rolando Villazón mexikói sztártenorra osztották, Roald Amundsen norvég sarkkutatót Thomas Hampson brit bariton alakította a kétórás műben.

Ben Saunders és Tarka L'Herpinière, két brit felfedező akik Scott kapitány nyomán elindultak a Déli-sarkra Forrás: The Scott Expedition / Facebook

A Bajor Állami Zenekart Kirill Petrenko főzeneigazgató, a Berlini Filharmonikusok 2018-tól kijelölt vezetője dirigálta, az előadást Hans Neuenfels rendezte.

A filmvászon legemlékezetesebb mostoháihttp://www.life.hu/kult/20160131-a-filmvaszon-legemlekezetesebb-mostohai.htmlÍgy jártam a mostohámmal – szól az e héten mozikba kerülő film címe, mi pedig összegyűjtöttük egy csokornyit azokból a nevezetes filmekből, melyek főszereplői mostohaszülők és mostohagyerekek. Kult--Boldog szülinapot, Justin Timberlake!http://www.life.hu/kult/20160131-ma-van-justin-timberlake-35-szuletesnapja.htmlA Mickey Mouse Clubból indult, mára a világ egyik legkeresettebb előadója lett. Bár 'N Sync-es éveit jobb lenne kitörölni a kollektív emlékezetből, 35 éves korára végre igazi férfi lett belőle. KultOrigoAz Elfújta a szél meglepő kulisszatitkaihttp://www.life.hu/kult/20160131-kulisszatitkok-az-elfujta-a-szel-forgatasarol.htmlScarlett O'Hara és Rhett Butler ikonikus szerelme 1939-ben debütált a filmvásznon, az Elfújta a szél sikere pedig lassan 80 éve töretlen. Nők milliói olvadoznak még ma is a sármos Clark Gable-től; a valaha volt egyik legszebb színésznőt, Vivien Leigh-et, pedig ugyancsak tömegek csodálják. Most néhány érdekes kulisszatitkot hoztunk el nektek ezzel a filmmel kapcsolatban. KultA filmvászon legmocskosabb nagypapáihttp://www.life.hu/kult/20160131-a-filmvaszon-legmocskosabb-nagypapai.htmlBékés öregkor, bölcs tanácsok, vasárnapi húsleves? Egy fenét! Ezek a nagyszülők tesznek arra, hogyan kéne viselkedniük a társadalmi és családi elvárások szerint, ehelyett azt csinálják, amihez kedvük van. Akkor is, ha az botrányosan szörnyű. Kult--Magyar film nyerte a trieszti filmfesztivál fődíjáthttp://www.life.hu/kult/20160131-magyar-film-szerdai-gyerek-nyerte-a-trieszti-filmfesztival-fodijat.htmlA Szerdai gyerek című magyar film nyerte a trieszti filmfesztivál fődíját - tudatta a Magyar Filmunió vasárnap az MTI-vel. KultOrigoÉlő adásban lett öngyilkos a riporternő - Most film készül rólahttp://www.life.hu/kult/20160129-christine-chubbuck-1974ben-elo-adasban-lett-ongyilkos.html1974. július 15-én Christine Chubbuck ezekkel a szavakkal fordult a nézőkhöz: „A Channel 40 mindig frissen, élőben szállítja a legfrissebb vért és kiontott beleket, én ehhez igazodva bemutatom önöknek az első öngyilkossági kísérletet." Ezt követően elővett egy fegyvert, és fejbe lőtte magát. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.