Plácido Domingo opera kultúra Operaház bariton Shakespeare Estély tenor fellépés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az opera egyik legnagyobb csillaga és kétség kívül legkarizmatikusabb személyisége lesz az Operaház idei tematikus eseményének, a Shakespeare Estélynek a sztárvendége. Fél évszázados karrierrel a háta mögött Plácido Domingót elmondása szerint egyetlen dolog, a közönség öröme élteti.

Közvetlensége, embersége és humora magával ragadó, és mind arról árulkodnak, hogy Plácido Domingo rendelkezik azzal a fajta természetességgel, melyet csupán a legnagyobb művészek birtokolnak. Istenadta tehetsége mellett talán többek közt ennek is köszönhető, hogy a spanyol operaénekes csillaga már évtizedek óta olyan kitartóan ragyog.

Plácido Domingo megérkezik az Operaházba Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

Annak ellenére pedig, hogy Plácido Domingo immár fél évszázada van jelen a világ legismertebb színpadain, állítása szerint még mindig a közönség öröme élteti – az hat rá a legnagyobb inspirációként. Emellett azonban hatalmas felelősség is számára, művészként ugyanis azt érzi, kötelessége élményt nyújtani az embereknek, elérni, hogy amikor beülnek az operába, arra a néhány órára elfelejtsék a gondjaikat.

"Miattuk érdemes csinálni,

miattuk nem tudja az ember otthagyni a színpadot annyi év elteltével sem" - mondta a Magyar Állami Operaházban rendezett szűk körű sajtóbeszélgetésen a Shakespeare Estély sztárvendége, Plácido Domingo, aki az opera jövőjéről is beszélt.

Kövesd élőben a Shakespeare Estélyt!

Kíváncsi vagy rá, mi történik az Operaház idei nagyszabású eseményén, a Shakespeare Estélyen? Kivel érkeznek a hírességek, milyen ruhába bújnak, és hogyan báloznak hajnalig? A Life.hu élőben közvetíti majd az eseményt, így percről percre végigkövetheted, mi zajlik az ország legimpozánsabb estélyén.

„Nagyon örülök, hogy újra Magyarországon, és a csodálatos fővárosukban, Budapesten lehetek, melyet minden alkalommal, amikor idelátogatok, csak még gyönyörűbbnek találok” – mondta Plácido Domingo, aki az operaáriák mellett többek közt spanyol zarzuelát is énekel majd a Shakespeare Estélyen.

Az év legfényesebb eseményére készül az Operaház

Sosem látott pompa és egy hagyomány, mely évről évre újjáéled. Az Operaház által szervezett éves, tematikus eseményt idén február 6-án Shakespeare Estély címmel rendezik meg. A sztárvendég Plácido Domingo lesz, az Operát pedig idén először megnyitják a legszélesebb közönség előtt. Olvasd el a Life.hu cikkét!

A Saul fia elnyerte az amerikai filmkritikusok díját ishttp://www.life.hu/kult/20160118-a-saul-fia-elnyerte-az-amerikai-filmkritikusok-dijat-is.htmlNemes Jeles László Saul fia című alkotása kapta a legjobb idegen nyelvű film díját az észak-amerikai film- és televíziós kritikusok legfontosabb díjainak gáláján helyi idő szerint vasárnap este Santa Monicában. KultOrigoKirály Linda: "Végre rájöttem, hogy ki vagyok valójában, és mit akarok”http://www.life.hu/kult/20151221-kiraly-linda-vegre-szakmailag-is-kiteljesedik.htmlMásodik lázadó korszakát éli és minden eddiginél őszintébb kitárulkozásra készül legújabb lemezével. Király Linda egy hihetetlenül nehéz időszakon van túl, ami testileg és lelkileg is megviselte, de végre már tudja, mit akar: szakmailag és nőként is. Kult--Grecsó Krisztián: „Sokat küzdünk a gyökereinkkel, azzal, hogy elfogadjuk őket”http://www.life.hu/kult/20160107-grecso-krisztian-es-grecso-zoltan-sokat-kuzdenek-a-gyokereikkel.htmlKettejük tehetsége és a köztük lévő mély összhang által régóta adott volt minden egy közös kezdeményezés elindításához. Grecsó Krisztiánban és Zoltánban viszont sokáig fel sem merült, hogy együtt kellene dolgozniuk. Kult--5 elképesztő tény, amit nem tudtál Operaházrólhttp://www.life.hu/kult/20160203-5-erdekesseg-amit-nem-tudtal-az-operahazrol.htmlTudtad, hogy az Operaház megnyitóján hatalmas botrány volt? És azt, hogy a II. világháború alatt óvóhellyé alakították az épület pincerendszerét? Vagy azt, hogy az Operaház legnagyobb csillára több, mint 2 tonnás? Íme, 5 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál Magyrország egyik legpatinásabb épületének történetéről! KultOrigoTörőcsik Mari nem fog visszavonulni: "Amíg a színpadon vagyok, addig élek"http://www.life.hu/kult/20160205-torocsik-mari-szineszno-nem-vonul-vissza-a-szinpadtol.htmlNéhány héttel ezelőtt arról cikkezett a sajtó, hogy a visszavonulást fontolgatja a nemzet színésze. A 80 éves Törőcsik Mari azonban ma már egészen másképp vélekedik erről. Kult--Filmkritika: A szobahttp://www.life.hu/kult/20160201-filmkritika-a-szoba.htmlMilyen lenne, ha először ötévesen éreznéd a szelet az arcodon? Istók Levente kritikája. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.