Plácido Domingo a Pécsi Tudományegyetem díszdoktora lett

Forrás: Magyar Állami Operaház -
Plácido Domingo díszdoktor Pécsi Tudományegyetem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Díszdoktorává avatta Plácido Domingót a Pécsi Tudományegyetem.  A világhírű spanyol tenor a doctor honoris causa címet és az intézmény professzori karához tartozást jelképező talárt vasárnap vette át a baranyai megyeszékhelyen.

Az egyetemen tartott ünnepi ülésen elhangzott indoklás szerint a PTE elismeri Plácido Domingo művészi nagyságát, páratlan életművét, valamint megköszöni a városért tett szolgálatát és, hogy elvállalta a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa programsorozat fővédnökségét.

Domingo a Magyar Állami Operaházban Forrás: Magyar Állami Operaház

"Pécsnek kiemelkedő szerepe van az európai történelem őrzésében, etnikai és vallási toleranciáról is szóló, «a határtalan város» szlogenjének pedig minden település számára fontosnak kellene lennie most, amikor erős vallási és etnikai intoleranciával találkozunk" - mondta az operaénekes székfoglaló beszédében.

David Guetta újra Magyarországon! Itt vannak az idei Sziget fellépőihttp://www.life.hu/kult/20160208-sziget-fellepok-nevsora-igazi-vilagsztarokkal-erosit-a-hazai-fesztival-zenekarok.htmlMuse, The Lumineers, Years & Years, Jess Glynne, és Parkway Drive. Többek között ezekkel a nevekkel bővült a hazai fesztivál fellépőinek névsora. Kult--A 12 legjobb idézet a szerelemről http://www.life.hu/kult/20160107-a-12-legjobb-idezet-a-szerelemrol-szerelemes-filmekbol.htmlAz összebújós, romantikus filmek telis-tele vannak alapigazságokkal a szerelemről. Íme, a mi kedvenceink - természetesen a teljesség igénye nélkül. Kult--Shakespeare Estély 2016 - Így mulatott a magyar elithttp://www.life.hu/kult/20160207-ilyen-volt-a-shakespeare-bal-2016ban-az-operahazban.htmlImmár harmadszorra rendeztek tematikus gálát az Operaházban. Különleges sztárvendég emelte az est színvonalát a 2016-os Shakespeare Estélyen: Plácido Domingo lépett fel. Kult--Fantasztikusan néz ki Győrfi Pál feleségehttp://www.life.hu/kult/20160206-fantasztikusan-fest-a-shakespeare-estelyen-gyorfi-pal-felesege.htmlAhogy már írtunk róla, Győrfi Pál nagy operarajongó, így természetesen ő is megjelent a Shakespeare Estélyen. A mentőszolgálat szóvivőjét felesége kísérte el, akitől leesett az állunk: igazi bomba nő. KultOrigoA Trónok harca szexi sztárjából ápolónő lett http://www.life.hu/kult/20160205-emilia-clarke-es-sam-claflin-egymasra-talaltak-a-filmvasznon-lebenult-ferfi-es-az-apoloja.htmlEmilia Clarke és Sam Claflin egy romantikus sztorival robban be hamarosan a mozivásznakra. Az előzetes láttán már most elmorzsoltunk néhány könnycseppet! Kult--5 elképesztő tény, amit nem tudtál Operaházrólhttp://www.life.hu/kult/20160203-5-erdekesseg-amit-nem-tudtal-az-operahazrol.htmlTudtad, hogy az Operaház megnyitóján hatalmas botrány volt? És azt, hogy a II. világháború alatt óvóhellyé alakították az épület pincerendszerét? Vagy azt, hogy az Operaház legnagyobb csillára több, mint 2 tonnás? Íme, 5 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál Magyrország egyik legpatinásabb épületének történetéről! KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.