Dollármilliomos lett a Saul fia Amerikában

Forrás: MTI/Marjai János -
film Nemes Jeles László Amerika Saul fia bevétel Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hétfőn átlépte az egymillió dolláros határt a Saul fia amerikai összbevétele: az ottani mozikban kilencedik hete futó magyar film eddig pontosan 1 005 012 dollárt szedett össze. 

Nemes Jeles László Golden Globe-nyertes, Oscar-jelölt holokausztdrámája már január közepe óta számít a legsikeresebb magyar filmnek Amerikában. Jövőhét vasárnap végre eldől, hogy hosszú évek után ismét gazdagabbak lehetünk-e egy arany szobrocskával - írja az Origo.

Forrás: MTI/Marjai János

A magyar filmek közül legutóbb - 2013-ban - Szász János A nagy füzet című filmje szerepelt a kilences listán, a legjobb idegen nyelvű filmek kategóriájának végső jelöltjei közé azonban végül nem került be.

Magyar játékfilm legutóbb 1989-ben szerepelt az öt jelölt sorában, Szabó István Hanussen című alkotása.

Ezekkel a filmekkel száll harcba a Saul fia az Oscar-díjért

Megmutatjuk, hogy mekkora eséllyel indul Nemes Jeles László műve az öt jelölttel szemben. Most segítünk, hogy kicsit jobban megismerd őket!
Egy anya, aki fotókká változtatja a híres festményekethttp://www.life.hu/kult/20160217-fotokka-valtoztatja-hires-festmenyeinket.htmlLucia Kruta egy véletlennek köszönheti, hogy világhíres festményeket idéző fényképeket készít, ráadásul gyűjteménye öt év alatt 280 darabosra duzzadt. A modellek továbbra is saját és mások gyermekei, az eredmény pedig lenyűgöző. KultOrigoLuke Skywalkerrel indult a Star Wars 8 forgatásahttp://www.life.hu/kult/20160216-horvatorszagban-forgatjak-a-star-wars-nehany-jelenetet-kis-izelito-az-uj-filmbol.htmlA Disney egy fél perces videóval adta a világ tudtára, hogy február 15-én elkezdődött a nyolcadik Star Wars-epizód forgatása Írországban. Hamarosan a stáb továbbáll, és Horvátország felé veszik az irányt. KultOrigoTragédia! Sophie Marceau volt férjét legyőzte a rákhttp://www.life.hu/kult/20160217-elhunyt-andrzej-zulawski-sophie-marceau-ferje.htmlHetvenöt éves korában elhunyt Andrzej Żuławski, a bizarr, érzelmileg túlfűtött filmek rendezője, aki egyben Sophie Marceau volt férje is.Kult--Hurrá! Érkezik a Harry Potter 8!http://www.life.hu/kult/20160211-erkezik-a-harry-potter-legujabb-resze-a-szindarab-szovegkonyve-kerul-a-boltok-polcaira.htmlJ. K. Rowling varázslatos története folytatódik, bár nem úgy, ahogy sokan gondolják, ugyanis csak a színházi darab szövegkönyve kerül a boltok polcaira. Kult--14 millió dollárt fizetnek a világ legnépszerűbb dalért http://www.life.hu/kult/20160212-lemondanak-a-vilag-egyik-legismertebb-dala-a-happy-birthday-to-you-szerzoi-jogarol.htmlA Warner/Chappell Music zeneműkiadó lemond a világ egyik legismertebb dala, a Happy Birthday To You szerzői jogáról, sőt visszafizet 14 millió dollár "illegálisan" beszedett jogdíjat is.Kult--Borzalmasan néz ki a Trónok harca fiatal sztárja - Fotó!http://www.life.hu/kult/20160212-ijesztoek-a-tronok-harca-legujabb-karakterfotoi-nezz-bele-az-uj-evadba.htmlMegérkeztek az első jelenetképek a Trónok harca április 25-én bemutatkozó 6. évadához. Több szereplő hatalmas változáson esett át, mások pedig kissé ijesztően festenek. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.